SRS Niš: Skoro jedna četvrtina ovogodišnjeg budžeta Gradske opštine Pantelej otišla naprednjacima 1Foto: NKD

Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke ocenio je da je „bruka i stramota“ što je skoro jedna četvrtina ovogodišnjeg budžeta Gradske opštine Pantelej otišla na plate, dodatke, dnevnice i službena putovanja naprednjačkih funkcionera u toj niškoj opštini.

U saopštenju tog odbora SRS precizira se da je opštinski budžet Panteleja za 2021. godinu „težak” oko 165 miliona dinara, a da će više od 42 miliona dinara završiti u džepovima lokalnih naprednjačkih funkcionera.

– Mi, srpski radikali, zgroženi smo gramzivošću i pohlepom naprednjačkih funkcionera u opštini Pantelej. Oni su opštinu pretvorili u svoj lični servis, to jest šalter za isplatu plata i dnevnica, a ne servis sve siromašnijih građana. Ovakav budžet je dokaz da ovu vlast treba pod hitno menjati. Nema budućnosti za Pantelej sa ovakvim opštinskim rukovodstvom. Kakva je to opština koja služi samo da funkcioneri dobijaju plate i dnevnice?!- navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Nišavskog odbora SRS Jelena Stojanović.

U saopštenju se ocenjuje da je lokalna naprednjačka vlast od budžeta gradske opštine Pantelej za 2021. godinu „praktično napravila svoj džeparac“.

– Sramno je, posebno sada, dok traje ova epidemija i dok ljudi umiru na sve strane, da naprednjačka vlast troši na desetine miliona dinara na svoje plate, dnevnice i službena putovanja- dodaje se.

U saopštenju se navodi da sada postaje jasno da se naprednjaci „revnosno bore za svaski glas na izborima“ ne zbog građana, već zbog njihovih plata, dnevnica i službenih putovanja.

– Koliko je naprednjačkoj vlasti stalo do samih građana najbolje svedoči činjenica da je vlast izdvojila nešto malo više od milion dinara za poljoprivredu i ruralni razvoj, dok je za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu u opštini Pantelej predvidela malo više od tri miliona dinara- kažu u SRS.

U Nišavskom odboru te stranke preciziraju da je u ovogodišnjem budžetu opštine Pantelej predviđemo 21.357.000 dinara za odborničke dodatke, dnevnice, naknade i slične troškove svih 23 odbornika Skupštine opštine, od kojih su 16 članovi SNS.

Istovremeno, predsednik Gradske opštine Pantelej i zamenik predsednika opštine koštaće građane10.298.200 dinara, koji će otići na njihove plate, naknade, troškove službenih putovanja, i slično.

Vlast je predvidela i 11.217.800 dinara za primanja opštinskih većnika u Panteleju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari