SSP: Dok Vučić priča o letećim automobilima, zrenjaninska bolnica nema magnetnu rezonancu 1Foto: J. Patarčić/Danas

Predsednica zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Sonja Pernat izjavila je danas da magnetna rezonanca u regionalnoj bolnici koju koriste stanovnici Srednjomabatskog okruga ne radi „ni u jednoj smeni“, iako je prilikom njene nabavke bilo najavljeno da će početi sa korišćenjem do oktobra prošle godine.

Pernat, koja je i narodna poslanica, je u pisanoj izjavi navela da, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić „kao u bunilu priča o letećim automobilima“, stanovnici Srednjobanatskog okruga bi trebalo da, prilikom lečenja u regionalnoj bolnici u Zrenjaninu, koriste usluge magnetne rezonance, „makar i one polovne, koja im je iz KCV dodeljena kao da su građani drugog reda“.

„Podsećam građane na degutantnu izjavu, tada v.d. direktora bolnice iz 2022. godine da je uređaj za magnetnu rezonancu praktično kao nov. Stidi li se direktor bolnice u Zrenjaninu, doktor Kitaresku, kao neko ko je položio Hipokratovu zakletvu, svoje izjave da će aparat MR biti u funkciji i na raspolaganju pre početka oktobra 2023“, kazala je Pernat.

Ona je upitala i zašto su lokalni odbornici izglasali u februaru ove godine da se iz gradskog budžeta izdvoji dva miliona dinara za usavršavanje zrenjaninskih kadrova radiologa, ako je osnivač regionalne bolnice u Zrenjaninu, Vlada AP Vojvodine?

„Koliko dugo će se još obučavati kadar koji bi trebalo da radi sa ovim i ovakvim uređajem? Javno postavljam i pitanje zašto uređaj za MR ne radi ni u jednoj smeni? Takođe, gde se može videti zvanična lista čekanja, koju mora da prikaže republički fond za zdravstveno osiguranje?“, zapitala je Pernat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari