SSP Niš: Direktor centra za socijalni rad glasao u Žitorađi, a sada će u Nišu 1Foto: Print screen N1

Direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, Marko Stošić u decembru je glasao u Žitorađi, a sada je prijavljen u Nišu, navodi u saopštenju za medije Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode (SSP) i pravde Niš.

U saopštenju za medije SSP navodi se da je Jelena Milošević došla do „direktnog dokaza izborne krađe i migracije birača iz gradova i opština, u kojima su 17. decembra održani izbori, u gradove gde tek lokalni izbori treba da se održe“.

SSP Niš: Direktor centra za socijalni rad glasao u Žitorađi, a sada će u Nišu 2

„Marko Stošić, direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi, koji je na lokalnim izborima u toj opštini 17. decembra prošle godine izabran za odbornika sa liste SNS, glasaće i na predstojećim lokalnim izborima u Nišu na biračkom mestu broj 5 OŠ “Ratko Vukićević” u opštini Medijana“, navodi se u saopštenju.

SSP Niš: Direktor centra za socijalni rad glasao u Žitorađi, a sada će u Nišu 3

Dodaje se da je Stošić ostavku na odborničko mesto podneo 24. januara i ubrzo nakon toga promenio prebivalište.\

„U decembru živeo i glasao u Opštini Žitorađa, sada je prijavljen u Nišu, a u međuvremenu možda može da skokne i na izbore u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

„Niko ne može da ima dva prebivališta već samo jedno, tamo gde živi. Stošić je u decembru živeo i glasao u opštini Žitorađa, sada je prijavljen u Nišu, a u međuvremenu možda može da skokne i na izbore u Beogradu. Zato su i razdvojili izbore, da mogu da šetaju svoje članove od mesta do mesta. Primena preporuka ODIHR-a u praksi“, kazala je Milošević za Danas.

Ona je dodala da građani Niša neće vlast SNS i da zato ta stranka doseljava svoje članove iz drugih mesta, kako bi ih zamenila.

„Izbori će ili biti fer i pošteni, ili ih neće biti“, zaključila je Milošević.

Ona je kazala, pozivajući se na podatak iz jedinstvenog biračkog spiska, da će Stošić glasati u centralnoj i najvećoj niškoj opštini Medijana, na biračkom mestu broj 5, u Osnovnoj školi „Ratko Vukićević“, nakon što je na nedavnim žitorađanskim izborima, u kandidaturi za odbornika, kao njegovo prebivalište naveden Badnjevac u opštini Žitorađa, odnosno adresa u tom selu poznata našoj redakciji.

Stošić je 17. decembra izabran za odbornika Skupštine opštine Žitorađa, sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Žitorađa ne sme da stane“, a 24. januara ove godine mu je potvrđen odbornički mandat, da bi on istog dana podneo ostavku kako bi mogao da bude izabran za direktora žitorađanskog Centra za socijalni rad.

Inače, u niškoj opštini Medijana, na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine, lista predvođena SNS-om imala je manje glasova od liste „Srbija protiv nasilja“.

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije, lista „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ osvojila je 33,62 odsto, a „Srbija protiv nasilja“ 39 odsto glasova.

U preostale četiri opštine u ovom gradu najveći broj glasova osvojila je izborna lista stranaka okupljenih oko SNS, sa većom ili manjom prednošću u odnosu na drugoplasiranu „Srbiju protiv nasilja“.

Bez Stošićevog odgovora

Danas nije uspeo da stupi u kontakt sa Stošićem, kako bi javnosti razjasnili kako se našao kao birač na predstojećim izborima u Nišu i gde je njegovo prebivalište.

Stošić se nije javio ni nakon poruke koju smo ostavili u žitorađanskom Centru za socijalni rad, pošto je bio „van zgrade“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari