SSP-PSG-PZP-USS: Nedopustivo da Srbija još nema skupštinu ni vladu 1Foto: Bojan Cvejić/ Danas

Poslanička grupa Stranke slobode i pravde (SSP) – Pokret slobodnih građana (PSG) – Pokret za preokret (PZP) – Ujedinjeni sindikat Sloga (USS) saopštila je da je nedopustivo što puna dva meseca posle izbora Srbija nema legitimnu skupštinu i vladu.

Činjenica da izbori još nisu završeni iako je prošlo puna dva meseca od kako su građani Srbije glasali pokazuje da je Srbija opravdano svrstana među nedemokratska društva i države sa ogromnim neregularnostima kada je reč o izbornom procesu, navedeno je u saopštenju buduće poslaničke grupe.

Ocenili su da je nedopustivo što u vreme rata u Ukrajini, koji svakog trenutka može potpuno da izmakne kontroli, enormne realne inflacije koja pogađa građane, rasta cena, energetske krize i brojnih drugih problema, Srbija nema legitimnu Skupštinu i Vladu.

„Nedopustiva je dezorijentisanost postojeće tehničke Vlade, u kojoj bukte borbe unutar raznih krila SNS-a i koja se ne bavi važnim životnim pitanjima i sudbinom zemlje u podeljenom svetu“, navedeno je u saopštenju uz ocenu da ovakvo ponašanje režima udaljava državu od Evrope i može dovesti do izolacije Srbije i pogubnih posledica po građane.

Poslanička grupa SSP-PSG-PZP-USS smatra da je neophodno odmah završiti izborni proces, konstituisati skupštinu i otvoriti debatu o temama koje će odrediti budućnost zemlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari