SSP Subotica: Pokrajinski sekretar da objasni kako se među dobitnicima nagrade “Jaka žena” našla i Jovana Jeremić 1Jovana Jeremić, foto: screenshot

Ženska mreža Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici zahteva od Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Nenada Ivaniševića, da objasni kako se među dobitnicama nagrade „Jaka žena“, koja je nedavno dodeljena na Paliću, pored dve Subotičanke našla i voditeljka televizije Pink Jovana Jeremić.

U ovoj stranci podsećaju da su nagrade dodeljene Subotičankama Nini Mandić i Suzani Skenderović, uz čestitke da su “svojom marljivošću i požrtvovanošću zaista zaslužile ovo priznanje”.

“Uzimajući u obzir da vlast uz pomoć televizije Pink i Hepi, i tabloida Informer, već dugi niz godina dezinformiše narod i time dovodi do nacionalnog zaglupljivanja, zahtevamo od pokrajinskog sekretara da obrazloži javnosti na osnovu kojih kriterijuma se Jovana Jeremić našla među laureatima priznanja ‘Jaka žena’“, navodi SSP.

Podsećaju da je Ivanišević izjavio da je prepoznao značaj ovakve manifestacije, posebno sa aspekta odavanja pošte, javnog isticanja potrebe za osnaživanjem žena i rezultata takvog pristupa, kako bi se i same žene odvažile da pokreću inicijative i nove biznise, a sve u cilju ostvarenja svojih želja i ambicija.

“Da li je voditeljka Pinka dobila to priznanje zato što redovno ugošćava u svojim emisijama osobe poput D. J. Vučićevića, koji nipodaštava sve žrtve silovanja, objavljujući intervju sa silovateljem-zločincem, uz ekstra dodatak sa uputstvom „Kako žena treba da se ponaša dok je siluju da ne bi dobila dodatne udarce?“, ili poput Dragoslava Bokana koji napada i omalovažava ženu zbog nacionalne pripadnosti? Da li je Jovana Jeremić dobila ovo priznanje jer je u suprotnosti sa pravilima profesionalnog i etičkog novinarstva, u svojim emisijama dala prostor pojedincima da šire mržnju, nepoštovanje i omalovažavanje drugih ljudi? Na koji način je ona doprinela jačanju položaja žena – možda time što je muško-ženske odnose svela na robno-novčanu razmenu”, smatraju u SSP-u.

Ženska mreža Stranke slobode i pravde Subotica ocenjuje da naše sugrađanke nisu zaslužile da ih stave u isti koš sa Jovanom Jeremić, koja u svojim javnim nastupima šalje poruku mladim devojkama da iskoriste svoje partnere i majčinstvo za sticanje skupih automobila, stanova i nakita.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari