SSP Subotica: Zašto policija na Dan mrtvih kontroliše vozače baš ispred Bajskog groblja 1Foto: SSP Subotica

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zahteva od načelnika Policijske uprave Subotica, Borivoja Mucalja, da objasni ko je poslao ekipu saobraćajne policije ispred Bajskog groblja sa zadatkom da zaustavlja i kontroliše vozače putničkih vozila.

“Dan mrtvih je verski praznik posvećen umrlima. Ovog dana ljudi pale sveće u znak sećanja na svoje preminule i posećuju grobove svojih najmilijih rođaka i prijatelja. U sredu, 2. novembra, građani Subotice su bili svedoci krajnje neumesnog događaja u kome su dvojica saobraćajnih policajaca zaustavljala i kontrolisala ožalošćene, ispred Bajskog groblja u Mićurinovoj ulici”, navode u SSP-u.

Dodaju da se tim činom ovaj inače težak dan za svakoga ko je obilazio grob svojih bližnjih, učinio još težim, jer “Subotičani ovakav tretman ne zaslužuju!”

“Smatramo da je kontrola vozila i vozača vrlo bitna sa aspekta bezbednosti saobraćaja, međutim, ekipi nije mesto ispred groblja na bilo koji verski praznik kojim se izražava poštovanje prema preminulima”, napominju.

U SSP-u poručuju pripadnicima saobraćajnih patrola da se, umesto ovakvih neprimerenih i neshvatljivih radnji prema posetiocima groblja, “bave zaustavljanjem i kontrolom vozila koja prevoze inostrane državljanje bez legitimacije, i tako spreče ilegalno kretanje lica koja su protivzakonito kročila na teritoriju Srbije”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari