SSP: U Zaječaru se dele otkazi ženama zbog učešća u sindikalnim protestima 1Foto: Glas Zaječara

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić i v.d. direktora JKP „Vodovoda“ Nikola Šarčević „otpuštaju žene, majke, supruge i sestre, zbog učestvovanja u sindikalnim protestima i osam sudskih procesa koji se u ime radnika vode protiv ovog preduzeća“.

SSP navodi da je u poslednjih godinu dana „otkaz dobilo šestoro ljudi, a očekuje se da ih bude još“, kao i da je medju otpuštenim radnicama i potpredsednica odbora SSP Zaječar Malina Đorđević.

„Da je reč o odmazdi govori i činjenica da je jedna radnica Šarčevića prijavila za mobing, a potom dobila pretnju otkazom ukoliko tužbu ne povuče. Porodica Tanje Jelenković koja je dobila bespravan otkaz, dok je bila na bolovanju, ostala je bez primanja, kao i porodice Vesne Jovanović i Gorana Đordjevića, ali i Dragoslava Ilića koji je javnosti ukazao na malverzacije ovog preduzeća“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da će „u prvih šest meseci po promeni vlasti svako ko je prekršio zakon i naneo štetu gradjanima Srbije odgovarati u skladu sa zakonom koji će važiti jednako za sve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari