SSP: Većinu u skupštini Srbije ne zanima da li je Šapić prekršio zakon ili ne 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da većinu u skupštini Srbije „ne zanima“ da li je njihov član, gradonačelnik Beograda Aleksandr Šapić „prekršio zakon ili ne“.

SSP je to ocenila pošto skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu javnih sredstava nije prihatio da se na dnevni red sednice uvrsti i zahtev za izveštajem Agencije za sprečavanje korupcije o vanrednoj kontroli imovine Šapića.

Ta stranka je dodala da je to tražio poslanik „Ujedinjenih“ Vladimir Obradović, te da skupštinski odbor, u kome većinu ima vlast, to nije prihvatio.

„Za predlog Obradovića, glasalo je pet poslanika opozicije, jedan poslanik je bio protiv, dok osam predstavnika vladajuće koalicije nije glasalo ni za ni protiv“, navodi se u saopštenju.

SSP je saopštila i da je javnost iz medija „saznala da postoji osnovana sumnja da Šapić nije prijavio svoju vilu u Trstu ili nije prijavio njenu celokupnu površinu, …“.

Ta stranka je dodala da Obradović „smatra da članovi Odbora, poslanici i građani treba da dobiju o tome zvaničnu informaciju od Agencije“ za borbu protiv korupcije.

SSP je prenela da je predsednik Odbora Veroljub Arsić iz Srpske napredne stranke kazao da Odbor nije nadležan za to i da Obradović treba da iskoristi instituciju poslaničkog pitanja.

Ta stranka tvrdi da “ u članu 55. Poslovnika Narodne skupštine stoji da se taj Odbor, između ostalog bavi i drugim pitanjima iz oblasti borbe protiv korupcije“.

Šapić je ranije negirao bilo kakvu zloupotrebu i ličnu odgovornost u vezi vile u Trstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari