SSP: Vučić potpisao Zakon o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji iako je on neustavan 1foto FoNet/MGSI

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas saopštila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić požurio da potpiše izmene Zakona o planiranju i izgradnji „za besplatnu konverziju“ prava krišćenja u pravo svojine iako, kao pravnik, „mora da zna da je reč o neustavnim odredbama“.

„U roku od osam dana od objave, Katastar može da knjiži svojinu nad hiljadama hektara na investitore. Nije omogućen postupak pred Ustavnim sudom pre potpisa. Otkud žurba najboljeg studenta Pravnog fakulteta da potpiše Zakon koji je neustavan i da ne dozvoli da ga provere sudije“, navodi se u saopštenju.

Iz SSP su pitali predsednika da li je požurio sa potpisom zato što je i sam svestan da „Zakon ne bi prošao proveru ustavnosti“.

„Cilj je izgleda bio samo da zarade moćnici na teret građana Srbije, niko nikada nije oteo 24 milijarde evra od svoje zemlje do danas. Ovo je najveća ‘legalizovana’ pljačka u Evropi koja je ikada izvršena“, zaključila je SSP.

U saopštenju se navodi da će „svako ko je bez plaćanja zemlje ovim zakonom dobio hektare na koje nije imao pravo, imati obavezu da ih plati po promeni ove vlasti jer će neustavne odredbe da se ponište“, a SSP će „nastaviti borbu kroz institucije zajedno sa kolegama iz opozicije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari