SSP: Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak protiv ocene zakonitosti rada REM-a 1foto(BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak protiv ocene zakonitosti rada REM-a po prijavi Daniele Mihalović iz Stranke slobode i pravde Bosilegrad, koja je u konkretnom slučaju Regulatornom telu prijavila da je na TV Prva u emisiji “Nećete verovati”, a u epizodi “Kmet kmetuje 24 godine” o Vladimiru Zaharijevu na delu zloupotreba dece za političku kampanju, navode iz Stranke slobode i pravde u svom saopštenju.

Kako je istaknuto u saopštenju, zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak protiv ocene zakonitosti rada REM-a po prijavi Daniele Mihalović iz Stranke slobode i pravde Bosilegrad, koja je u konkretnom slučaju Regulatornom telu prijavila da je na TV Prva u emisiji “Nećete verovati”, a u epizodi “Kmet kmetuje 24 godine” o Vladimiru Zaharijevu na delu zloupotreba dece za političku kampanju.

“Zaštitnik građana je u svom odgovoru naveo da pokreće ispitni postupak po prijavi u kojoj sam navela da je u emisiji “Kmet kmetuje 24 godine” TV Prva emitovala sadržaj koji nije primeren deci predškolskog uzrasta, kao i da je snimanje, a potom emitovanje sadržaja u kom se pojavljuju deca urađeno bez saglasnosti roditelja” izjavila je Daniela Mihajlović iz SSP Bosilegard.

Mihajlović je ocenila da je pokretanje postupka o radu REM-a u ovom konkretnom slučaju dobra stvar, ali ističe da je odgovor MUP-a, kako kaže “skandalozan”.

“Na moju prijavu MUP-u šta je emitovano i kako je to urađeno u emisiji o Vladimiru Zaharijevu, odgovorio je da su uz konsultacije sa nadležnim tužiociem Višeg javnog tužilaštva, koji se izjasnio da je u pitanju krivično delo “Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka” iz člana 145. Krivičnog zakonika, utvrdili da se gonjenje preduzima, “nećete verovati” po privatnoj tužbi”, rekla je.

“Ovo je dokaz da i građani koji su u strahu od odmazde kmeta Vladimira Zaharijeva koji u Bosilegradu odlučuje o životu i smrti, ne mogu da zaštite svoja prava ni prava svoje dece uz pomoć intitucija”, zaključuje Mihajlović.

Daniela Mihajlović nada se da će postupak koji pokreće Zaštitnik građana uroditi plodom, da će TV Prva ukloniti ovu epizodu sa svojih profila na društvenim mrežama, ali i razbuditi uspavane tužioce da konačno reaguju i zaštite prava naše dece.

SSP: Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak protiv ocene zakonitosti rada REM-a 2
Izjava Foto: SSP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari