Šta piše u noti hrvatskog ministarstva kojom se zabranjuje dolazak Vučića u Jasenovac?

Ostavite komentar


  1. Potpuno jasno i logicno obrazlozenje zvanicnog Zagreba.Predsednik Srbije A.Vucic nije privatno lice i svakako nije mogao ici u privatnu posetu Jasenovcu ili bilo kom drugom memorijalnom centru,posebno ako je to trebalo da prate kamere i novinari.Tu onda nema nikakve privatnosti.Ne znam cemu onda sva ta vedpotrebna halabuka iz Beograda.U Hrvatskoj se po svemu sudeci postoju zakoni i propisi,a mi u Srbiji smo to izgleda zaboravili,jer sve odluke donosi jedan covek – predsednik.

  2. Ajde da se malo bavimo notama da se skrene pažnja sa aviona, eksplozija, snabdevanja oružjem itd, itd.

  3. Velikom Voždu, kojem se dive i fizički i psihički, koji rješava „vakcine“, daje uputnice za CT, seli planine, sad neki Hrvati nešto ne daju. Umjesto da smo se svi povukli zapadno od linije Virovitica-Karlovac-Karlobag, mi njemu tako! Strašno!

  4. Mala provokacija bivšeg Slobinog ministra, dizajnirana kao šarena laža za domaću upotrebu.

  5. Potpuno razumljiv i opravdan postupak Hrvatske.Toliko,svi normalni koji razmišljaju svojom glavom u ovoj korumpiranoj zemlji to znaju.

  6. Svi komentari su bolesni. Očito nikom od onih koji komentarišu niko nije stradao u Jasenovcu. Hrvatska država koja je organizovala i sprovela genocid i dalje koristi žrtve za političke potrebe . Razlog tome je što nisu kažnjeni za ta dela.

  7. Kakvi komentari…sluzbena poseta, nije privatno lice….a da recimo Bakir Izetbegovic ili Dzaferovic najave da ce doci privatno tamo gde su Bosnjaci oteti i pobijeni u Strpcima- da li bi Bgd to odbio jer nisu po tom pitanju moguce privatne posete? Ili da Vjosa Osmani poseti Batajnicu? Ili recimo Plenkovic Hrtkovce? Opet protokoli ili to tada ne vazi. Svako privatno ima pravo da ide gde hoce, a bas me zanima da li bi Poljska i sa ovakvom vladom i pomislila da nekom zameniku ministra drzave Izrael zabrani privatnu posetu Ausvicu!

  8. Ne smem ni da zamislim šta bi bilo da je obrnuto Evropa bi se tresla

  9. Iako se predsednik jedne države protokolarno ne može smatrati ‘privatnim’ licem, ne postoji mogućnost ograničavanja – a kamoli zabrane – njegovog kretanja bilo u domaćim bilo u inostranim okvirima, ukoliko je namera i svrha takvog kretanja benignog i pravno-dozvoljenog karaktera…u tim slučajevima, neka posebna vrsta priprema i (bilateralnih) obaveštavanja nije neophodna i / ili obavezujuća…zato se, u načelu, (i u ovom konkretnom slučaju) i postavlja (sasvim razložno) pitanje : zbog čega je ‘privatna’ poseta jednog čoveka – državnika radi polaganja cveća i paljenja sveće toliko enorman problem za hrvatsku…?

  10. Pa šta on misli da je svuda divlji zapad nema privatnika ako si državna institucija tako se to radi u Evropi kojoj histerična stremiš alal vera Hrvatima spustili ga gde mu je i mesto četvrti red iza Tačija po Makronu

  11. Pošto bi AV u privatnu posetu, jel to znači da bi AV koji ^stalno radi^ uzeo dan od odmora?

  12. Ja ne razumim kako on sebe doživljava „privatno“ u Hrvatskoj, ali ako baš želi privatno, onda nema ni pratnje, naoružane pogotovo, ni novinara. Ako dođe posve privatno, upitat ćemo ga za zdravlje i huškački govor u Glini.

  13. Predsednik Vučić me je ovim gestom učinio baš onako … ponosnim.

  14. Kakvi komentari. Očito je Danas dosta čitan među hrvatima i drugosrbijancima. Srbija treba da protera ambasadu Hrvatske kao i većinu hrvata koji žive u Srbiji.

  15. Ništa novo od Hrvata za očekivati,na kojoj su strani bili sve je jasno.

  16. Treba razumeti Hrvate.Vecina poklanih u Jasenovcu i na teritoriji NDH su gradjani te tvorevine.I sta tu ima da se mesa predsednik druge drzave.Hrvati su dostojno oplakali zrtve i dovrsili tada zapocet posao,i zato nagradjeni od demokratskog sveta,a Srbija i Srbi jos nisu dovoljno kaznjeni.Denacifikacija Srbije i njeno komadanje ce tek slediti.Hrvati,Albanci i muslimani su to zasluzili.A mi?Mi samo treba da sagnemo glavu i da zvizdimo Novaku Djokovicu.

  17. Jel pre neku godinu Vulin slao kadete Vojne akademije u uniformama na granicu Hrvatske, otprilike u istom periodu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.