Šta piše u planu Mekalistera za pregovore vlasti i opozicije?

Danas imao uvid u detalje plana izvestioca EP za Srbiju o pregovorima vlasti i opozicije

Ostavite komentar


  1. Navlaka za opoziciju da bi EU imala „skupstinu“ koja ce doneti akt o priznavanju Kosova, nakon sto vucic potpise isto. Jeftina politicka manipulacija Mekalistera i ekipe sa svojim nazadnjackim pionima koju ne interesuje demokratija u Srbiji vec sopstveni geo politicki interesi.

    1. Kakva vlast i opozicija,posle Đinđića potop,sve lažovi,ne izlazim na izbore,ovo opozicija,ma daj…

  2. Kakavi pregovori kakvi bakraci!vucic je sve zaposeo sedam godina sve medije i malo je vremena do izbora da se nesto menja!
    Samo bojkot totalni bojkot ili rusenje ove nakaradne mafijaske vlasti na ulici kao i sloba,nista drugo!

    1. I sto ih ne srusite na ulici,,? Ne razumem ja vas nakaradna vlast te ovo te ono samo palamudite bez veze alo bre jel ima neko iz opozicije jedan gram mozga.

      1. Kakva crna ulica? Pa na toj istoj ulici (protesti) vidi se poverenje naroda u opoziciju. Ne mogu da skupe 0,5% stanovnika Beograda.

  3. Ok … Maja je glavna … pomocnici ; Martinovic , Orlovic, Risticevic , Atlagic Seselj ( oboje ) , Radeta , pa ona boranija iz SPS + Palma …… rezultati ( ne ) predvidivi… boze …boze …

  4. Koji je ovo pajac. Pa on treba da promeni genetsku sstukturu Atlagica i Risticevica. To se menja generacijama, a ne za par meseci. Za par meseci moze samo revolucijom. O bugarskom vozu, slikanju listica, spiskovima, ucenama… da i ne pricam. I sve ce to ovaj veselko sa Gojkovickom da sredi za par meseci. Vazi.

  5. Uopste ne znam da li da pisem komentar, kada prethodna 2 nisu objavljena. Dejvid Mekalister je clan nemacke stranke CDU cija je predsednica Angela Merkel, koja je i od sada pokazala da joj je nivo demokratije i slobode u medija u Srbiji nebita, ako Vucic radi na njenoj agendi. Nakon sto su pregovori koje je „inicirao“ Antonijevic doziveli fijasko, i opoziciji i protestantima nije ispunjeno praktisno nista, a po medijima tece i dalje urnisanje opozicije, dolazi Mekalister sa novim pregovorima pod pokroviteljstvom Maje Gojkovic, koji ce trajati do kraja godine i opet biti zatvoreni za javnost, na kojoj nema prostora za npr. 1 od 5 miliona, … Üvim se izbori ne odlazu, ali ko ucetvuje na izborima nije nacisto do sledece godine pod kakvim uslovima ce da ucestvuje.Dogovoreno ce garanovati SNS i A.Vucic. (hvala za neobjavljivanje)

  6. ovima iz eu uopste nije stalo do prave demokratije u srbiji, pa ni do opozicije, oni hoce samo da uvuku opoziciju u skupstinu, kad se treba izglasati sveobuhvatni sporazum u vezi kosova, da onda budu u skupstini, i da se odglumi, kao eto ima demokratije.

  7. kakvi pregovori vucica je zaseo narod i svskog dana ima sve vecu podrsku svojim radom a takozvana opozicija mu svakog dana dize rejting svojim delovanjem nikakvi mediji i televizije vam ne mogu pomoci jer vama gospodo iz opozicije nema pomoci ni bog vam ne moze pomoci jer vasim ponasanjem do izbora ostacete bez ijednog glasa

    1. Tacno zapazanje.Opozicija ce ostati bez i jednog glasa.Oni koji bi svoj glas dali opoziciji,na izbore nece izaci.Svaka cast,pogodili ste sustinu,takoreci uspeli ste da resite kvadraturu kruga.

  8. I faza – BOJKOT PARLAMENTARNIH IZBORA
    II faza – BOJKOT OPŠTINSKIH IZBORA
    pa neka se SNS sa svojim satelitima bira do mile volje

  9. Rekao je ono što EU rukovodstvo misli:
    Pustite Vučića još 4 godine da potpiše sve što treba i da vas „dobrovoljno“ iselimo još par miliona iz Srbije, pa ćemo posle da pričamo o poštenim izborima.

  10. Ma najbolje do marta da traju pregovori a onda odmah na izbore. A izborni uslovi, pogotovo medijski uslovi su takvi da bi kao kandidat i patrijarh Pavle bio proglasen za izdajnika a Nikola Tesla za prevaranta koji hoce da srusi najveceg srBskog sina Vucica.

  11. Izvinite.ali u podizanje politicke kulture i tolerancije pod predsedavanjem Maje Gojkovic,stvarno ne verujem,molim sve lidere opozicije *UJEDINITE SE U BOJKOTU*.(Risticevic,Martinovic,Babic ,Gasic,Vesic i slicni,zar neko misli da sa ovakvim moralnim gromadama ima bilo kakvog dogovora)

  12. Da li neko stvarno misli da nešto može da se promeni za par meseci? Ofarbani radikali i ostali sateliti mogu da obećaju sve da spreče bojkot. Na to mogu da nasednu samo Čeda i Čanak . BOJKOT

  13. Iako je većina opozicionih stranaka prihvatila predlog predsedavajućeg Odbora za spoljnu politiku EP – AFET da se u Narodnoj skupštini organizuje međustranački dijalog o izbornim uslovima, prvo treba videti koga će EP delegirati kao predstavnika/e u tim razgovorima. Da li će to kao u slučaju Severne Makedonije biti izvestilac EP za S. Makedoniju i predsedavajući odbora EP za saradnju sa S. Makedonijom ili će to biti neki XY poslanici EP kojima prvo »neko« treba da objasniti kako je došlo do problema u čijem rešavanju bi trebalo da učestvuju. Dakle, »prvo skoči, pa reci hop«, je moj savet većini opozicionih stranaka koje su prihvatile predlog predsedavajućeg AFET.

Ostavite komentar


Politika

Izborni marketing ili vizionarska ideja za opstanak Starog kontinenta: Šta misle sagovorici Danasa o izjavi Emanuela Makrona da je Evropa smrtna? 10

Izborni marketing ili vizionarska ideja za opstanak Starog kontinenta: Šta misle sagovorici Danasa o izjavi Emanuela Makrona da je Evropa smrtna?

"Ističući da je Evropa smrtna, predsednik Republike Francuske Emanuel Makron je u svom govoru na Sorboni, izabrao da simbolički ukaže na bezbednosni problem koji ima Stari kontinent, ali i da da viziju Evrope koja dolazi posle Pax Americane, odnosno vremena koje bi moglo da nastupi, ukoliko SAD prebace težište vojne bezbednosti kontinenta na same Evropljane.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.