"Šta radi mig kad vidi drona": Šale na društvenim mrežama zbog odluke da se podignu migovi zbog dronova ne prestaju 1EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Podizanje migova Vojske Srbije zbog bespilotnih letelica koje su primećene oko administrativne linije sa Kosovom, kako su juče preneli mediji, uzburkalo je društvene mreže. Ovaj, čini se, besmisleni potez „Vojske u borbi protiv dronova“ iskorišćen je za zbijanje žestokih šala na Tviteru.

Fleke od sramote jutros je na RTS vadio ministar odbrane Miloš Vučević koji je javnost obavestio da lovci nisu podignuti zbog dronova, nego su redovno patrolirali nebom.

Ipak, šalama na račun ove vesti nije se stalo u kraj.

Jedan tviteraš se zapitao šta radi mig kad vidi drona, a bilo je i pitanja da li je počeo rat i koliku brzinu razvija neprijateljski dron.

Usledili su brojni komentari poput „Kaže MIG dronu: ‘Buuu’ i dron se uplaši i utekne…“, „Pilot nosi mrežicu za leptire i otvori prozor na avionu proturi ruku kroz prozor i hvata ga“, „NaMIGne“ ili udronja se,.

Bilo je i objašnjenja da se potroši više goriva nego što košta dron.

„Ne daj bože da ispali raketu na komercijalni dron od par stotina evra. Ovo pre svega govori da nemamo adekvatan PVO za dronove“, napisao je jedan tviteraš.

A korisnik Momčilo Crvak je konstatovao da niko nikada nije dizao lovce na dronove.

I crtani film Simsonovi poslužio je za inspiraciju.

Ima i onih koji su pesnički raspoloženi, pa je jedan od korisnika Tvitera iskoristio pesmu Laze Kostića „Santa Maria della Salute“ i napisao: „Podigli se Migovi na Dronove ljute! Santa Maria Della Salute!“

Neki su ovaj potez  povezali sa izborima i smenom SNS i njenog lidera Aleksandra Vučića, koji obavlja i funkciju predsednika države, a koji je i izdao naredbu da se podigne borbena gotovost vojske.

Reagovao je i Miroslav Parović predsednik Narodnog slobodarskog pokreta. On je napisao: „Hoće li neko od oficira da kaže Vučiću da preatane da izdaje debilna naređenja i blamira vojsku?! Ko još dronove ruši avionima kojima od Batajnice treba skoro sat vremena da dođu?! U Ukrajini PVO se bori protiv dronova i to mahom mobilni sistemi koji se ispaljuju sa ramena“.

Tvitovao je i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević. Pa je naveo: „AV podigao borbene avione na dronove. Možete li zamisliti jednog školovanog pilota, majora, sa kakvim osećanjem poniženosti ulazi u avion da izvrši besmisleno naređenje jednog dustabanlije. Šta je sledeće? Borba sa zmajevima. Odlučujuća bitka sa vrapcima. Komarci. Jako smo bolesni. Jako“.

Oglasio se i Zdravko Ponoš, lider Srbija Srce i nekadašnji načelnik Generalštaba VJ.  On je napisao: „Neka sila udarila na Srbiju. I to dronovima i registraskim tablicama. S čim ćeš na dronove no migovima. S čim ćeš na registraske tablice no vojskom. S čim ćeš pripemiti raju na novi sporazum no dramom“.

 


Ima i komentara poput: „Predsednik države ‘podiže’ avione i izdaje naređenja vojsci da obara zamišljene ili nezamišljene objekte, a nije ratno stanje, a nije ni Amerika? Pa znate šta“.

Korisnik pod imenom Radomir Martin kaže: „Jeste videli kako je precednik zagrmeo i podigo migove a neprijateljski dronovi sve nogicama u zadnjicu pobegoše preko granice, u drugu državu, na kosovo oh wait“.

Iz šala nije izuzet ni bivši ministar policije Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari