Šta sledi u vezi sporazuma sa Prištinom

Ostavite komentar


  1. Srbija je za kompromis. Vreme je da prvi čovek Srbije izađe sa jasniom platformom šta i kako dalje u vezi sa konačnim statustom Kosova. Verujem da će Vučić dati dokument zasnovan na međunarodnom pravu jer je to najjače oružje Srbije u ovom trenutku.

    1. Vucic se pita za Kosovo koliko i Dacic za Belorusiju. Jedino sto moze izvuci Vucica iz situacije je priznanje Kosova kao susedne drzave, cime bi spasio i sebe i srbe na severu Kosova, kojima je do nosa ova igra zmurki politicara iz Beogada.

  2. Dakle opet je Aleksandar Vučić taj, koji će biti nosilac i na čelu cele ove teške priče, da preuzme istorijski odgovornost, a setimo Boris Tadić nije se ni jednom lično video sa Tačijem i društvom, slao je Borka Stefanovića da razgovrara sa albancima o fusnotama.

  3. Sledi strpljenje,jer vreme radi za nas…samo cekati i bez ishitrenih poteza.

  4. Не знам чему толико узбуђење у вези правно обавезујућег документа о односима Београда и Приштине, кад такав документ већ постоји. Зове се Устав Републике Србије и једино је потребно да Албанци наставе да га примењују као пто су то чинили годинама.

  5. Pretpostavljam da su predstavnici Kosova upoznali ostale sa činjenicom da je Kosovo sveta albanska zemlja.

    1. Jesu, i svi su se poceli grohotom smejati. Cuj, „sveta albanska zemlja“ a ima srpski naziv Kosovo. Taman koliko je i Pariz „sveti marokanski grad“.

      1. Cije su ovce,toga je i livada. Kosovo pripada onima koji tamo zive. Zive slobodno posle vise/decenijskog aparthejda.

        1. Livada je od onoga ko ju je platio, nasledio, izgradio nesto na toj livadiskopao bunar, kultivisao a ne od onoga koji je ilegalno doterao ovce i samoproglasio se za vlasnika. A sto se tice aparthejda, prouci malo znacenje termina koje uporno koristis, da se ne bi ispadalo smesan svaki put.

  6. Видећемо на шта ће то изаћи али Америка и ЕУ нас уцењују за КиМ против свих међународних закона! Ми треба да се позивамо бар на Резолуцију УН 1244 и тражимо да се све из ње испоштује.

  7. Pitanje KiM je već dugo nerešeno a pritisci sve jači tako da će morati da se nađe neki model da se dođe do rešenja.

  8. Deklaracija je ta koja će sačuvati interese na KiM., i zaštiti narod i državu.

  9. Ne treba,gospodo, mnogo mudrovati i filozofirati – posle izjave Nekoga da ne treba ocekivati da jedna strana dobije sve,a druga ništa,da treba,pri tom, biti veoma kooperativan (kooperativan prema onima koji su nas divljački bombardovali bezmalo tri mjeseca, i koji traže da budemo MUDRI, HRABRI i SREĆNI što ćemo se odreći preko 15 odsto svojih teritorija za uspostavljanje, na njima,nove šiptarske države!),i uz sve to,uz NJEGOVO PRIZNANJE da aktuelni srpski predstavnivi,u celoj toj stvati,sa Šiptarima igraju šah bez kraljice i topa,ZNA SE šta KONAČNO sledi: KOMPLETNA IZDAJA! Šiptari su ti koji če dobiti SVE,celo Kosovo i Metohiju!Srbjja je TA koja će izgubigi sve! To traži NATO,na čelu sa SAD,i,čuj,sad,tu smejuriju: Šiptafi,JOŠ,traže da se u pregovore UKLJUČE SAD! Koje su,inače,uključene od samog PRAPOČETKA i POČETKA razaranja Srbije! A,Beograd (čitaj: Srbija) nikako „DA SE SETI“ da traži da se u pregovore uključi bratska RUSIJA! Sta će ti,Srbijo,ruski avioni i topovi i druge ruske ratne sprave,ako se,prethodno,dobrovoljno odrekneš Kosova i Metohije?!Da se š njima igraju djeca u obdaništima! Silno filozofirate ŠTA ĆE BITI,a,eno,one sto jako smrde of srbofobije – prvo, glavom i bradom, Federika Mogerini, u Sofiji,jasno i glasno reče,da Neki u ime Srbije,i Tači,u ime države Kosovo,već UVELIKO ISPISUJU taj svestrano pravno obavezujući papir/sporazum! On,dakle,NIJE beo, NIJE neispisani list hartije! A, ubrzanju i duhu PISANJA TOG papira vetar u ledja je snažno dala,naknadno, veliki neprijatelj Srbije frau Merkel, bukvalno pre neki dan,u susretu sa tim Nekim ‘Srbinom’ iz Beograda! SVJO JASNO! ALL IS UNDERSTANDING!(Ovde,gospodo,DODJE tačka!)

    1. Frau Merkel vam je, znači,dala glavne smjernice! Konačno,imate dobrog savjetnika!Pa,onda,u redu,srećan vam put! Lijepo je kad čovjek zna gde će sigurno stići!

  10. Apsolutno je nepotreban,inače,isuviše skup trošak,za kupovinu aviona,topova u drugih ruskih ratnih sprava,ako ste prethodno,u dogovoru sa svojim velikim prijateljima,SAD i NATO-paktom,plus sa frau Merkel,bespogovorno slušajući ig, rešili da preko 15 odsto svojih teritorija neprijatelju predate na poklon svojom voljom,mirnim putem,na tanjiru,bez i jednog ispaljenog metka!To se kod nas u Grčkoj,i svukud nasvijet,vika: ALAL poklon!

  11. Apsolutno je NEOOTREBAN, i suvišan,inače veliki trošak,za kupovinu ruskih aviona,topova i drugih ruskih ratnih sprava,ako ste prethodno,u dogovoru sa svojim velikim prijateljima,Amerikancima, i onima iz NATO-pakta,plus sa frau Merkel,rešili da dobrovoljno,uz svoju radosnu saglasnost,sa širokim osmehom na licu svom,mirnim putem, bez i jednog ispaljenog metka,predate neprijatelju preko 15 odsto svojih teritorija! To se, kod nas u Grčkoj,i svukud nasvijet,vika: Alal pazar!

Ostavite komentar


Politika

Miljuš: Vučić morao i juče da bude glavna vest 10

Miljuš: Vučić morao i juče da bude glavna vest

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Branko Miljuš ukazao je danas u saopštenju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dozvolio da izbor novog premijera i vlade bude "glavna vest ni jedan jedini dan", već je odmah po polaganju njihove zakletve otišao da gostuje u Dnevniku RTS-a.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.