Šta sve piše u radnom dokumentu o unapređenju izbornih uslova?

Ishod najnovije runde pregovora o poboljšanju "klime" za izbore u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Idealna nagodba režima i evroparlamentaraca. Režim može zadovoljno da trlja ruke, a takođe i evroparlamentarci. Toliko je sve dobro „skockano“ i zabetonirano samom strukturom Privremenog nadzornog tela da su rezultati predstojećih izbora već sada poznati. Toliko je sve „lepo“ da izbori, da tako kažem, ne moraju ni da se održe. Uštedeli bismo novac. To je stoga što u tom telu od predviđenih 12 članova režim za sebe ima ukupno 9 (6 od REM-a plus 3 člana iz redova lažne opozicije), dok „prava“ opozicija teorijski ima svega 3 člana, koji tu figuriraju kao neka vrsta (neobavezne) ikebane. Dakle, prednost režima je ovde obezbeđena unapred dogovorenom nagodbom (princip ja tebi, ti meni) između vlasti i lažne opozicije. Ova vlast bi mogla da podigne spomenik zahvalnosti sadašnjoj lažnoj opoziciji, pri čemu građani slabijeg stomaka ne bi trebalo da posećuju to mesto.

  2. Bilo bi lepo da ovo sve zaživi, ali predviđam da će režim da se vuče po svim pitanjima i ostvari minimum minimuma gde je moguće a za ostalo da krivi opoziciju. Poznata priča. Sat vremena na RTS-u je sve što je opozicija dobila.

  3. Mnogi iz te „lažne“ opozicije, kako ke Vi nazivate, su mnogo iskreniji u nameram od vask bojkotaša i žele stvarne promene, za razliku od vas. Vi i Vaši istomišljenici samo želite personalne promene, jer ne vidim šta će to Đilas promeniti i šta bi sada drugačije uradio nego kada je prvi put bio na vlasti. I molim Vas, nemojte samo o tome kako nike imao vlast, jer je samo bio gradonačelnik. To možda može da upali kod vaših i SNS botova.

  4. U pravu važi pravilo da sve što nije eksplicitno zabranjeno je dozvoljeno. Pošto u ovom „privremenom“ sporazumu nema ni reči o kapilarnim glasovima, ucenjivanje zaposlenih u javnom sektoru da moraju da odlaze na mitinge podrške, slanje raznih inspekcija iz nedelje u nedelju firmama koje nisu sa SNS, raznorazne subvencije samo članovima i smpatizerima, 100% vremena na privatnim TV, i… dopunite sami, moj zaključak je da „to jeste ali nema veze jer sam ja Francuski državljanin“ kako reče jedna persona u Insajderu o FK Partizan. To evroparlamentarce ne zanima, bitan je Litijum i ako može nešto oko Kosova ali to nije toliko hitno jer i tamo imaju akciju oko sirovina i rudnika pa ih malo drže na tihoj vatri.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.