Stano i Lajčak: Ne postoji spremnost Beograda i Prištine da se pronađe kompromisni sporazum 1foto FoNet Milica Vučković

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjaivo je danas nakon sastanka sa glavnim pregovaračima u Briselu da je spreman da ponovo ugosti obe strane ukoliko pokažu spremnost da postignu međusobno prihvatljivo privremeno rešenje.

 

„Ugostio glavne pregovarače Kosova i Srbije po 7. put o posledicama odluke Centralne banke Kosova. Nažalost, strane nisu uspele da postignu sporazum“, napisao je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

Portparol Evropske unije, koja posreduje dijalogom Beograda i Prištine, napisao je na Iksu da strane nisu uspele da naprave kompromis oko preostalih otvorenih pitanja.

„EU žali zbog toga i ocenjuje da ne postoji spremnost Beograda i Prištine da se pronađe kompromisni sporazum ubuduće“, navodi on.

U Briselu je završen trojni sastanak delegacija Beograda i Prištine uz posredstvo Evropske unije (EU) bez rešenja u vezi sa odlukom centralne banke u Prištini o upotrebi dinara.

Nakon nove runde dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača koja je trajala skoro 7 sati, glavni pregovarač Petar Petković izjavio je novinarima u Briselu da je Srbija predložila šest konstruktivnih predloga o upotrebi dinara, ali da je Priština sve odbila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari