Stano: Na Kosovu je da predloži rešenja za ZSO

EU i Lajčak pokušavaju da izdejstvuju osnivanje Zajednice srpskih opština

Ostavite komentar


  1. Kakve veze pitanje formiranja ZSO ima sa novim, tzv sveobuhvatnim , sporazumom o kome se pregovara u Briselu? Da je Srbija normalna zemlja ni jednog sekunda ne bi razgovarala o novom sporazumu dok se stari (Briselski) u potpunosti ne primeni, odnosno dok se ne formira i ne počne da funkcioniše ZSO. Da je EU kao posrednik elementarno korektna i principijelna ne bi ni tražila od Srbije da pregovara o novom sporazumu dok Albance ne natera da u potpunosti ispoštuju prethodni. Takođe pročitah da portparol EU „opominje“ Albance da je njihova Skupština dvotrećinskom većinom ratifikovala Briselski sporazum i da je time „Kosovo“ preuzelo međunarodnu obavezu da sprovede ovaj sporazum? Pošto Skupština Srbije nikada nije ratifikovala Briselski sporazum da li to znači da Srbija nikada nije preuzela međunarodnu obavezu da ga sprovede? Ili možda za Srbiju ne važe pravila i zakoni koji važe za sve ostale? I na kraju o samom ZSO. To je najveća prevara države Srbije i srpskog naroda koja služi samo tome da kao smokvin list pokrije izdaju i sramotu. Ako je već „Kosovo“ u ovom trenutku de facto van Srbije (što nipošto ne znači da treba dobrovoljno da ga se odreknemo) i ako nam je neophodna normalizacija odnosa sa Albancima (a svakako jeste) onda je jedino odgovorno (sa naše strane), razumno (za svakog poštenog čoveka) i principijelno (za sve važi isto) da na tom i takvom „Kosovu“ za Srbe tražimo ono što su Albanci imali u Srbiji. A imali su, to svi odlično znamo., državu u državi.

    1. Da su je danasnji tamnicar podrzao Djindjica umesto sto ga je zavio u crno, kao i Olivera Ivanovica, mogli smo svasta da trazimo. Postoji vreme za sve, a mi evo vec minimum 30 godina se zamajavamo Kosovom dok Srbija kao zemlja nestaje i dok se politicko kriminalni krugovi bogate i kidaju Srbiju na komade kao hijene.

  2. Potrebno je jasno reci da je status Kosmeta definisan Ustavom Republike Srbije I rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti I oko toga pregovora nece biti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.