Stefan Jovanović: Od dešavanja u Narodnoj stranci važnije ispunjenje zahteva protesta 1foto FoNet Božana Pavlica

Generalni sekretar i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da se u toj stranci odvija demokratski proces i da su sve odluke donete u skladu sa njenim statutom, ali da je od događaja u toj pasrtiji mnogo važnije ispunjenje opravdanih zahteva građana istaknutih na protestima „Srbija protiv nasilja“.

Jovanović je za TV N1 rekao da je Statut svima dostupan na internet sajtu Narodne stranke i da je iznenađen što je to pitanje izazvalo ovoliku pažnju medija.

„Student Dimitrije Dimić iz Niša štrajkuje glađu i Pionirskom parku jer nisu ispunjeni zahtevi protesta, što je mnogo važnije, a u medijima je podignuta tenzija o Statutu Narodne stranke. To je pogrešno, jer smo obećali građanima da ćemo se boriti za promenu sistema i narod nas je zbog toga izabrao da ga zastupamo u Skupštini“, rekao je Jovanović.

On je istakao da demokratija podrazumeva proceduru koja je propisana stranačkim statutom, usvojenim prilikom osnivanja stranke 2017. godine i da se nije dogodilo ništa što nije predviđeno tim aktom, a Predsedništvo stranke izabralo je novi Izvršni odbor kako bi se na stranačkoj skupštini obezbedio fer i demokratski izbor predsednika stranke, navodi se u saopštenju.

Na pitanje kako to da Miroslav Aleksić „ne zna Statut stranke“, Jovanović je odgovorio da je redovna skupština stranke raspisana za 22. oktobar, a Izvršni odbor je glavno telo koje bi trebalo da pripremi skupštinu.

„Predsedništvo je na osnovu statuta odlučilo da to telo ubuduće vodi Slobodan Doklestić i da bude sastavljeno na paritetnoj osnovi kako ni Vuk Jeremić, ni Miroslav Aleksić ne bi imali prednost. Ako hoćemo fer i demorkatske uslove na izborima u državi, takve uslove moramo da imamo i u stranci“, rekao je Jovanović.

On je naveo da ga, kao člana stranke, zanima kakvu politiku nude kandidati za stranačkog lidera.

„Ne možemo glasati samo o licima i ko se više sviđa Tviteru i medijima. Očekujem od kandidata da ponude politike za čije će se sprovođenje zalagati ako pobede“, rekao je Jovanović.

Na pitanje „da li dolazi do bitnog zaokreta“ u politici stranke, Jovanović je odgovorio da o tome nema govora.

„Narod je na protestima pokazao veliku odgovornost i izašao u ogromnom broju na ulice da pokaže da nešto mora da se promeni u državi posle dva masovna ubistva. Vlast se potpuno oglušila o zahteve i ona je prvenstveno odgovorna zato što zahtevi nisu ispunjeni, ali moramo i mi u opoziciji da se pogledamo i da vidimo da li smo uradili sve da zahtevi budu ispunjeni i da li smo pokazali odgovornost“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari