Stefanović: Bombardovanje izbeglica zasigurno nije evropska vrednost 1Foto: FoNet/MOD Srbije

Prosto je neverovatno da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i još neverovatnije da neko takvo ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je ovo izjavio nakon što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio da Srbija krši obaveze u procesu priruživanja Evropskoj uniji (EU) time što podiže optužnice protiv bivših pilota Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina.

„Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu“, dodao je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je rekao i da bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije.

„Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u ‘Oluji'“, izjavio je ministar odbrane.

„Predsednik Hrvatske danas u 21. veku opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe. Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.