Stefanović: Istražujemo hapšenje Đurića 1Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nadležni organi preduzimaju mere i radnje koje bi trebalo da dovedu do podizanja optužnica protiv izvršilaca i nalogodavaca hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Stefanović je, za skupštinskom govornicom, rekao da su građani Srbije svedoci da je, „nakon terorističkog akta“ protiv Marka Đurića i građana srpske nacionalnosti koji žive na Kosovu, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu.

On je rekao da se preduzimaju mere i radnje koje bi trebalo da dovedu do kvalifikacije tog dela i podizanja optužnica protiv onih koji su bilo izvršioci, bilo nalogodavci.

Postoji već jedan dobar pravac, u smislu da mi imamo ko su lica koja su učestvovala u različitim delovima toga, da se protiv tih lica podignu optužnice i da se čeka prilika da budu dostupni našim organima, da bi se priveli pravdi“, rekao je Stafanović.

On je rekao da Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova rade intenzivno na tome.

Naš cilj je da takva vrsta teškog krivičnog dela, ne samo protiv Marka Đurića već institucije Republike Srbije koju on predstavlja u našoj južnoj Pokrajini, ne bude nekažnjena, već da pošaljemo snažnu poruku da ovako nešto, što je zaista naišlo na osudu, čak i onih koji podržavaju Prištinu u secesionističkim ambicijama“, rekao je Stefanović.

„Zato što je bilo potpuno neprimereno, bilo je monstruozno i onako bahato ponašanje ne zaslužuje ništa manje od teške, teške kvalifikacije i podizanje optužnica, a kasnije i Interpolovih poternica, ako sud tako odluči, za svim tim licima“, naglasio je Stafanović.

On je rekao da neće odustati od toga da dođu do tih osoba i dodao da će te osobe biti privedene našim zakonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari