Stefanović: Kampanjom medija u Hrvatskoj neće ućutkati Vučića niti izbrisati istinu o Jasenovcu 1Foto: Youtube/Printscreen

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da se kampanjom koju mediji u Hrvatskoj vode protiv predsednika Srbije Aleksandraq Vučića neće izbrisati istina o Jasenovcu niti će „ućutkati Vučića da je govori još glasnije“.

„Onaj ko se za sobom osvrće i nemirno spava, koga more slike ubijene dece u jasenovačkom i drugim logorima i stotina hiljada žrtava čije duše lutaju, onaj ko je proterivao Srbe sa vekovnih ognjišta i palio im ikone, ne može to da izdrži. Zato mora nekog drugog da nazove zločincem“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi koju je medijima dostavilo Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ocenio da je „teško nositi krvavo nasleđe nacističke NDH, i sigurno ta teška trauma teži da se negde isprazni“.

On je naglasio da se tako neće izbrisati istina.

„A neće ni ućutkati Vučića da je govori još glasnije“, naveo je Stefanović ističući da su Vučiću „zabranili da se pokloni žrtvama Jasenovca, deci, ženama, starcima, koji su bili krivi samo zato što su rođeni kao Srbi.

„Oni su ti koji imaju večni kompleks od Aleksandra Vučića i Srbije“, istakao je Stefanović i poručio da će Vučić „nastaviti, uz ogromnu podršku svog naroda, da se bori za svoju zemlju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari