Stefanović: Kokezin biznis i Vučićeva vlast 1Foto:BETA/LUKA FILIPOVIC/MO)

Sve što Slaviša Kokeza dodirne pretvori se u zlato, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, komentarišući danas odbrenu prodaju kompanije WinWin Tehnomaniji.

„Istina, ovaj dar, i uopšte talenat za biznis, Kokeza je otkrio tek posle 2012 godine, odnosno posle dolaska Aleksandra Vučića na vlast“, ocenio je u saopštenju Stefanović.

On navodi kako je je Kokezina IT firma ‘Prointer’ od oko 150.000 evra (15,9 miliona dinara) u 2011. godini“ došla do „50 miliona evra u 2016. godini“ i da je to postigla „kroz poslove sa državom“.

Stefanović je naveo i da je „u pauzi IT biznisa Slaviša Kokeza kupio Eurosalon za 190.000 evra, da bi samo zgradu kod sajma za potrebe projekta Beograd na vodi prodao državi za čak 16 miliona“.

Stefanović navodi kako je kompanija WinWin „ipak dragulj u Kokezinoj poslovnoj mreži, pošto je za četiri godine povećao prihod sa pet na 150 miliona evra“ i da je zvanično prodata Tehnomaniji, a Slaviša Kokeza je „od vlasnika kafića na granici Zemuna i Novog Beograda postao i zvanično jedan od najvećih i najbogatijih srpskih biznismena“.

„Navodne batine dobijene od policije kada je štitio svog šefa Aleksandra Vučića na mitingu održanom zbog hapšenja Radovana Karadžića, Slaviša Kokeza je dobro naplatio.

Ali ne od Vučića, nego od građana Srbije, naveo je u saopštenju zamenik predsednika SSP Borko Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.