Borko Stefanovićfoto FoNet Milica Vučković

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da će opozicija nastaviti sa održavanjem protesta „Srbija protiv nasilja“, kao i da će nastaviti da insistira na zahtevima protesta, bez obzira što traži vanredne izbore.

Stefanović je za Insajder TV rekao da predstoje „promene modusa“, odnosno funkcionisanja protesta „Srbija protiv nasilja“.

„U kojoj formi, to ćemo se dogovoriti svi u opoziciji i sa građanima. Možda promena u vidu pojačavanja pritiska ili novih oblika pritiska, poput onoga što vidite u Skupštini. Ne bojkot ili blokadu, mi smo juče i danas vršili opstrukciju Skupštine“, kazao je Stefanović.

Opstrukcijom rada Skupštine Srbije, opozicija je prema njegovim rečima imala „vrlo jednostavan zahtev“ – vanredne parlamentarne i beogradske izbore.

„Tražimo vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja ove godine zato što vlast ne želi da ispuni zahteve, onda moramo ići na izbore da smenimo tu vlast i da mi to ispunimo“, naveo je Stefanović.

Kazao je i da će saradnje i koordinacije među opozicijom biti bilo da se na izbore ide na jednoj, dve ili tri liste, uz ocenu da je još uvek rano da se priča o tome.

Na pitanje koliko je realno poboljšati izborne uslove do kraja godine, Stefanović je kazao da će opozicija prvo od međunarodnih institucija tražiti da se izjasne o tome da li je Srbija ispunila preporuke iz njihovih izveštaja pa i da one izvrše pritisak na vlast i da kažu unapred da li će u Srbiji sledeći izbori biti demokratski ili ne.

„Oslobađanje Regulatornog tela za elektronske medije (REM), prestanak pritiska na birače i treća stvar – revizija biračke administracije. Ključna stvar je otvaranje RTS-a za drugo mišljenje, van izborne kampanje“, ocenio je potpredsednik SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari