Stefanović (SSP): Poseta Dačića Moskvi je pravi pokazatelj gde režim gura Srbiju 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je ocenio da je „pravi pokazatelj“ kuda vlast „gura Srbiju“ to što je ministar u tehničkom mandatu koji vodi kladu Srbije Ivica Dačić danas u Moskvi.

On je u saopštenju vlasti Srbije nazvao „radikalskim režimom“, te dodao da je Dačić u poseti ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu „da bi gledali fudbalsku utakmicu“.

„Lavrov može da čestita Dačiću na pokradenim izborima (u Srbiji) a Dačić može jednako da uzvrati ruskom domaćinu, koji će imati jedinstvenu priliku da razgovara sa bilo kim iz Evrope, pa bio to i Dačić“, naveo je Stefanović.

Kako je kazao, „namera ove vlasti je da Srbiju do kraja izoluje, upropasti i pokrade“.

U saopštenju piše i da je Stefanović predložio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen da sliku Dačića iz Moskve „urami u svom kabinetu“.

„Predlažem Ursuli fon der Lajen, koja daje podršku (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću, da sliku Dačića iz Moskve, uz jedinu evropsku čestitku Vladimiru Putinu na neslobodnim izborima u Rusiji, urami i okači u svom kabinetu“, naveo je.

Dodao je, da je „siguran da će joj to biti od koristi na evropskim izborima koji slede“.

Vučić, koji je nedavno čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima, se sastao ranije danas u Briselu sa Ursulom fon der Lajen, tokom samita o nuklearnoj energiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari