Stefanović (SSP) u Vranju: Nastavljamo razgovore o jedinstvenom nastupu opozicije 1Foto: V. Ristić

Za desetak dana mogli bismo da imamo i konkretan dogovor o zajedničkom nastupu opozicionih političkih partija, pokreta i udruženja na predstojećim izborima. Zajedništvo je preduslov, u skladu sa onom narodnom „sloga biće poraz vragu“ – rekao je u Vranju na javnoj konferenciji za novinare održanoj u pešačkoj zoni podpresednik Stranke slobode u pravde (SSP) Borko Stefanović, odgovarajući na pitanje novinara Danasa dokle se stiglo sa pregovorima o zajedničkom nastupu opozicionog bloka.

– Vreme je da porazimo filozofiju siromaštva i to da ovde u Vranju ljudi budu zadovoljni time što rade za 30.000 dinara dok se gradski čelnici enormno bogate, samo zato što su članovi naprednjaka, iako za njih pre nego što su kao partijski vojnici bili u ovom gradu potpuno anonimni dok se nisu dokopali vlasti – rekao je Stefanović.

I  druga potpresednica SSP Marinika Tepić u svom obraćanju novinarima i okupljenim građanima poručila je da će prioriteti nove vlasti biti donošenje i sprovođenje u praksi tri zakonska projekta: Zakona o poreklu imovine, lustraciji i specijalnoj tužilačkoj policiji.

– Obećali smo i ako primena ovih zakona neda rezultate u roku od šest meseci mi ćemo se povući iz politike – naglasila je Tepić.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara lokalne RTV, šta je za Vranje uradio Dragan Đilas dok je bio na vlasti rekla da je “ najveća tekovina to što su se ovde danas okupili slobodni građani koji nisu došli zato što su dobili sendvič, ili ulje, brašno i šećer ili obećanje da će njihova deca dobiti posao zato što imaju partijsku knjižicu“.

– Ovde smo čuli jednu suludu informaciju da će ako stranka Dragana Đilasa ako pobedi na izborima zatvoriti Kompaniju Simpo što je metod kojim se koristi ova vlast koja je od Simpa napravila dužničku kompaniju sa dugom od više miliona evra – rekla je Tepić.

Konferencija za medije i razgovor sa građanima u centru Vranja protekao je bez incidenata, osim što je na početku obraćanja funkcionera SSP nekoliko motorista na ulici gde se održavao skup jako turiralo svoje mašine stvarajući buku. Zbog prisustva saobraćajne policije motoristi su brzo otišli i skup je nastavljen bez problema.

Funkcioneri SSP su juče posetili Vladičin Han gde je osnovan opštinski odbor ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari