Stefanović: Ugovor sa Rauchom – finansiranje stranaca, propagandnog filma i osiromašivanja Srbije

Ostavite komentar


  1. Umesto da bude srecan sto se za razliku od njihovog vremena nezaposlenost smanjuje on napada.Jadno.

    1. Umes li ti da sabiras,oduzimas,mnozis i delis?Da imalo razmisljas shvatio
      bi kako se pljacka,krade i obmanjuje narod ovakvim “zaposljavanjem”.

      1. Subvencije su izmislili za vreme njegove vlasti samo što u takvu Srbiju malo ko je hteo da dodaje. Uzmi olovku i sabira. Nezaposlenosti sa 26% pala na 9,5. Strani dug sa 76% na 51% Plate sa 320 € prešle 500€.Inlacija sa 9,10 pa čak i 11% pala na 2%.Po investicija a prva u svetu. I da ti odmah kažem pošto ćeš odmah da kažeš da je to laž te podatke potvrdjuju i relevantne medjunarodne organizacije kao što su MMF SB i drige finansijske institucije.

        1. Plastičan primer tebi i sličnim botulistima, prošle godine u ovo vreme kesica „bakinih“ rezanaca za supu u trgovini je bila 52din sada je 64din, jedne kifle od heljde bila je 30din sada je 40din. Ovo su čisti domaći proizvodi koji ne zavise od svetskog tržišta i zato sam ih dao kao primer, a ti siroma sedi pa računaj kolika je bila inflacija u pogledu ovih osnovnih prehrambenih artikala štono kažu ekonomisti.

        2. 73000 evra po subvencionisanom je dovoljno da firma ima da mu isplacuje platu narednih 15 godina. To nije normalna subvencija. Za to vreme, ukoliko radnik u proizvodnji mozda zeli da pokrene svoj biznis, trebace mu dve godine rada da skupi samo za prvu godinu biznisa za placanje poreza i doprinosa drzavi. Zapravo dosta fabrika je otvoreno za vreme prethodne vlasti, cak i vecih fabrika, samo se to nije reklamiralo i promovisalo kao sada. Plus uzmimo i propale subvencije kao sto je mitros koji trenutno broj 20 radnika od obecanih 1200. I mnogi drugi uz to.

  2. Tipicno ponasanje opozicionih „lidera“.Napadaju na nesto sto ocito donosi dobro drzavi.Rauch ce smanjiti nezaposlenost,proizvodnja ce pomoci da se nasa drzava razvija ali njima to ne odgovara.Zasto? Pa zato sto ne mogu na vlast,jer narod vidi rezultate rada i poboljsan zivotni standard.Zao mi je Borko,dzaba napadas.

    1. E moj Conjo,biti takva vrstva bota kao sto si ti,je sramota za coveka.Da malo
      ukljucis mozek shvatio bi sta ti Vodja radi i kako unistava drzavu,u

      1. E moj Krle uključi mozak pa ćeš videti da se plate i penzije povećavaju infrastruktura izgradjuje otvaraju nova radna mesta…

      2. Krle-Krdžo,Borko je bio na vlasti i šta je uradio?Postavio granične prelaze 2011. na Jarinju i Brnjaku, a A.D. liniju,skoro pa na vrh Kopaonika i sad našao da pametuje.Idi-begaj.

  3. Nema sta da se komentarise (ne)zaposlenost; NATO firmama nije mesto u Srbiji!

  4. Sa 73 000 EUR sposoban covek zapocne posao i zaposli barem 5 ljudi. Ovo je pljacka na ocigled svih nas, a mogu da se kladim da se pola tih para vraca u SNS kasu, oprana, cista…

  5. Gde si eksertu. 12 godina ste uzimsli tj. otimali od naroda i doveli je do ruba propasti. Sve zivo ste upropastili a samo ste se vi obogatili. Od cega zivis na visikoj nozi govno jedno. Onaj miki maus spavao na tetkinom kaucu pa zavrsio sa 10 miliona evra. Dobar neki kauc. Jako vas nije sramota to sto radute. Obraz vam je kao djon. Uzdate se u slabo pamcenje naroda. Zajebali ste se takve gnjude jao sto ste vi dosmanlije nece niko normalan. Upamtite to zauvek.

    1. Ivice, nakon godinu dana poslovanja u Srbiji, drzava je od moje firme sa 5 radnika primila, 2.7 miliona dinara. Dinara subvencije nisam dobio, radnici imaju platu koja je veca od prosecne plate u Srbiji i za tu prvu godinu poslovanja sam sparao 10 godina, i podigao kredit. Ove godine, broj radnika ide na 18, i dalje bez dinara subvencije drzave. Ako ti je normalno da jedna kompanija koja nece platiti dinara poreza drzavi, niti ce placati radnike makar i njihove doprinose iz sopstvenog dzepa, onda ti obraz nije bolji od ljudi koje vredjas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.