Stevan Vlajić predsednik Saveza 90 Zelenih 1Stevan Vlajic

Stevan Vlajić, strateg političkog marketinga i glavni koordinator Inicijative Zeleni presek Mladenovca, Sopota i Bajerevo, koji se u septembru priključio Savezu 90/Zelenih Srbije, postaće predsednik ove stranke.

Tako piše u najavi pres konferencije Saveza 90/Zelenih zakazane u Beogradu u sredu sa temom „predstavljanje novog predsednika stranke Stevana Vlajića“.

Podsetimo, od juna prošle godine se aktiviralo političko udruživanje pod nazivom Savez 90 Zelenih Srbije, koje je predovdio Đura Vlaškalić, nekadašnji član Demokratske stranke, prema dostupnoj biografiji zaposlen i kao savetnik u Skupštini AP Vojvodina.

Ovom Savezu pristupio je i bivši poslanik Goran Čabradi sa svojom Zelenom strankom, koja je izvorno bila registrovana kao stranka slovačke nacionalne manjine. Javnosti verovatno najpoznatiji aktivista Saveza 90 Zelenih bio je Nenad Milić, nekadašnji zamenik ministra policije u vladi Zorana Đinđića i bivši istaknuti funkcioner Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Kada su izašli u javnost iz ovog Saveza odbacili su pretpostavku da su se pojavili kao pandan pokretu Aleksandra Jovanovića Ćute i njegovom Ekološkom ustanku.

Nisu se pridružili ekološkim protestima protiv iskopavanja litijuma u septembru.

U oktobru je Savez 90 Zelenih na lokalnim izborima u Negotinu osvojio 3,44 odsto glasova prešavši cenzus za opštinsku skupštinu, dok je u Mionici ostao ispod praga sa 2,36 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari