Inicijativa Ne davimo Beograd:Stop betonizaciji Novog Beograda

Inicijativa Ne davimo Beograd održala je protestnu akciju u bloku 63

Ostavite komentar


  1. Ovo nije nikakva „zelena površina“, nego prosto utrina koja zjapi i skuplja smeće koje nanosi košava. A, reći da se radi o „poslednjoj“ u bloku 63, pored savskog nasipa, je prosto ložaja.

    1. Poenta je ovde da bi to trebalo da bude zelena povrsina, ali da nema sanse ako opet naguraju zgradu sa toliko spratova, toliko ludi, automobila, itd. Taj prostor se moze bolje iskoristiti za dobrobit vec postjeceg bloka.

      1. Zbog čega baš zelena površina, a ne još jedna stambena zgradi pored tolikih. Nije da će da poseku stoletna stabla, zar ne? I, otkuda pravo Blokovcima da određuju da li još neko može da stanuje u tom kraju, ili ne, i kakvo he to „javno dobro“? To je sitni partikularni interes koji se pretežno sastoji u onome „kad ne može da bude moje, nek nije ničije“. Koren opštesrpske bede čuči u tom grmu.

        1. Vidi Milivoje… očigledno ne živiš tu. Redak primer uspeha komšija da nešto urade je da spreče zidanje novih zgrada u cilju pravljenja parkinga. To je bilo u jednom od blokova. Da, treba i zelenih površina, a zašto se đubre skuplja od košave, to je druga priča – zato je tu gradsko zelenilo, a ne SNSu bliski zelenaši i greađevinska mafija.

    2. Savski nasip nije u 63. bloku i do njega treba fino prošetati. Sa malim detetom, kučetom ili ako imate neki invaliditet, nije tako lako. Sa druge strane, ako tu nikne još 8 spratova – gomila stanova, parkinga nigde, jadna Jurija Gagarina neprohodna…

      1. Ja sam godinama živo u Blokovima i dobro znam koliko ima do nastupa i do Save. Takođe dobro znam da po ovoj utrini NIKO NIKADA ne šeta, niti s decom, niti psima, niti s invalidima. Jurija Gagarina ima dovoljno traka da primi stanare jedne zgrade. Je li to sve što ste mogli da smislite?

        1. Postovani Milivoje,
          Ne znam kada ste ziveli u blokovima ali ja sada tamo zivim i znam da mesto za parking mozete samo da sanjate. Sve je pretrpano zbog velikog broja novih zgrada koje nicu na zelenim povrsinama. Da li znate da ni jedan jedini dom zdravlja niti vrtic (osim privatnih) nije napravljen u poslednjih 30 a mozda i vise godina? Da li znate da sa novim zgradama dolaze novi ljudi i da to treba da bude propraceno novim skolama, domovima zdravlja, vrticima, parkong prostorima, toplovodima, vodovodima …? A o novim zelenim povrsinama da i ne pricam.
          I nije tacno da na toj povrsini nema dece koja se igraju i kucica koje vlasnici setaju. Za kucice me bas briga ali za decu svakako jeste. Ocigledno ste davno otisli iz blokova. Navratite malo da vidite kako je pa onda komentarisite.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.