Sva deca imaju pravo na besplatne udžbenike, a ne samo u Beogradu: SSP Kragujevac pokrenuo peticiju 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Gradski odbor Stranke slobode i pravde pokrenuo je peticiju za besplatne udžbenike za sve učenike u gradu Kragujevcu.

– Ne vidim zbog čega bi se deca u Kragujevcu razlikovala od dece u Beogradu koja će imati obezbeđene besplatne udžbenike od strane grada, smatra Dalibor Jekić, narodni poslanik SSP-a iz Kragujevca i predsednik Gradskog odbora ove stranke.

Po njegovim rečima svi smo svesni da nas u polsednjih godinu dana prate brojna poskupljenja koja su dovela do pada životnog standarda. Obezbeđivanjem besplatnih udžbenika pomoglo bi se roditeljima koji su izloženi ogromnim troškovima na početku svake školske godine.

– Podsetiću da je Zakon o osnovnom obrazovanju, koje je inače obavezno, predvideo da ono bude i besplatno, pa učinimo sve da ono zaista i bude besplatno, ističe on.

Sva deca imaju pravo na besplatne udžbenike, a ne samo u Beogradu: SSP Kragujevac pokrenuo peticiju 2
Foto: GrO SSP Kragujevac

Prvu akciju prikupljanja potpisa za besplatne udžbenike Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu organizovao je za vikend u Pešačkoj zoni u centru grada.

Oni pozivaju sve sugrađane da svojim potpisom daju podršku njihovoj peticiji za besplatne udžbenike jer je ona nadstranačka, a potpise mogu dati i u kancelariji Stranke slobode i parvde (ul: Branka Radičevića 18A/4) od ponedeljka do četvrtka od 16-20 i petkom od 10:30 – 14:30 sati.

Kragujevački SSP će i u narednom periodu organizovati štandove za prikupljanje potpisa na više lokacija u gradu, o čemu će građani i mediji blagovremeno biti obaveštavani.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari