"Svaka saradnja sa SNS srljanje u provaliju": Povodom izjave Save Manojlovića o ponudi da se rukuje s Vučićem 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Ni pred kamerama, ni iza njih nema rukovanja sa onima koji uništavaju našu i budućnost naše dece. Nije ni bilo potrebe da se rukuju, dovoljno je bilo što su se čuli telefonom.

Čitava aktivistička zajednica mu je ozbiljno zamerila to što on sam, iza leđa svih nas, nešto dogovara sa Vučićem. Taj postupak vlasti, kao i mnogi drugi, imaju za cilj da kod opoziciono nastrojenih građana izazovu utisak „svi su na prodaju i svi su isti“, kažu sagovornici Danasa koje smo pitali za komentar izjave Save Manojlovića, direktora kampanje Kreni-promeni, da mu je nuđeno da se tokom blokada rukuje s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Radomir Lazović, iz pokreta Ne davimo Beograd, za Danas kaže da ni pred kamerama, ni iza njih nema rukovanja sa onima koji uništavaju našu i budućnost naše dece u Srbiji.

– Svaka saradnja sa SNS je srljanje direktno u provaliju. Ne čudi me da je to nuđeno Manojloviću, jer SNS funkcioniše po sistemu da je svako podkupljiv. Ono što je dobro jeste da je takvu ponudu odbio – kaže Lazović.

A Đorđe Miketić, aktivista pokreta Ekološki ustanak, za Danas kaže da ne zna šta mu je nuđeno i dogovoreno, ali zna šta je učinjeno.

– Čitava aktivistička zajednica mu je ozbiljno zamerila to što on sam, iza leđa svih nas, nešto dogovara sa Vučićem. Sa druge strane ogroman broj ljudi na blokadama je bio razočaran što je pozvao na prekid protesta, pa čak i nekakvo slavlje, onda kada je protest bio na vrhuncu i kada je na ulicama bilo 150.000 ljudi. Neko kvaran bi takav dogovor sa Vučićem i postupak ozbiljno mogao naplatiti. Srećom, bilo je snage da se nastavi dalje, i mi iz Ekološkog ustanka smo sa SEOS-om i drugim organizacijama nastavili i proširili blokade, i konačno uspeli da projekat Jadar izbrišemo iz pravnog sistema, bar zvanično. Sada sledi nova faza borbe – kaže Miketić.

Dok Zoran Vuletić, lider Građanskog demokratskog foruma, smatra da nije ni bilo potrebe da se rukuju, dovoljno je bilo što su se čuli telefonom.

– Sadašnja objava Manojlovića da mu je nuđeno rukovanje pred kamerama je jeftin pokušaj da se vrati u politiku. Bilo bi dobro da nam odgovori da li bi pristao na tel. razgovor i rukovanje sa Vučićem ukoliko bi ovaj sutra uveo sankcije Rusiji i prihvatio članstvo Kosova u UN. Građanima Srbije su potrebni ovi odgovori da ne bi ponovo napravili pogrešan politički izbor – kaže Vuletić za Danas.

Aleksandar Radovanović, predsedik Izvršnog odbora PSG, ukazuje da taj postupak vlasti, kao i mnogi drugi, imaju za cilj da kod opoziciono nastrojenih građana izazovu utisak „svi su na prodaju i svi su isti“.

– Setite se samo kroz šta je prošao, od opozicione javnosti, naš proslavljeni trener Dušan Ivković posle jedne takve fotografije, a imao je najplemenitiji cilj. Mislim da je Manojlović dobro postupio kada je odbio rukovanje, jer bi time fokus protesta prešao na taj čin, a ne na zbog čega je pokrenut – zaključuje Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari