Švarc-Šiling: Vreme je za promenu Dejtonskog sporazuma

Ostavite komentar


  1. A,ti opet po nama? Nisi pomenuo Srbe,ali i ne moras. Zar ne vidis da i Hrvati dizu glas protiv te nakaze od drzave. Uporno hocete da taj ljubavni trougao funkcionise,iako kod dva naroda nema zelje za tim.

    1. Vidite li koji monstrumi kroje sudbinu sveta pa nijedan nema ispod 80godina i zele da da dominiraju,ceo svet treba da ustane inace dolazi kraj svih nas normalnih ljudi

  2. Tolerise se agresivna i nacionalisticka retorika mnogih lidera,koji godinama velicaju osudjene ratne zlocince?Sta je sa neosudjenim i neoptuzenim ratnim zlocincima?Sta je sa ratnim zlocincima koje je Tribunal pustio na slobodu?Sta je sa osudjenim “Genocidom“ bez genocidne namere?Zasto srpske zrtve u BiH-ni nemaju DNK?….Tu lezi problem mister Siling.Ne,kako vi mislite samo kruti inzinjering u Dejtonskom Sporazumu.Navodite i mrtvog svedoka-Holburga?!Koliko ste vi licno doprineli udaljavanju Naroda u BiH–ni?

  3. Jeftini pamflet, zna se ko je Švarc-Šiling i sta odradjuje. Sadasnje stanje na Balkanu je upravo posledica promasene i glupave politike drustvanceta ciji je deo i Švarc-Šiling, decenijama njihovi planovi ne uspevaju da se ostvare i umesto da ukapiraju da se to sto su smilili pre tridesetak godina nece ostvariti, oni i dalje nastavljaju sa svojom izlizanom retrikom i „resenjima“. Zna se ko su ti koji rade istu stvar a ocekuju da ce rezultat biti drugaciji. Da sene spominje njihova licemerna i jeftino odglumljena „briga“ za Bosance i Hercegovce.

  4. Ovaj pominje Ustav BiH, a dok je stolovao bio je veći od Ustava, kao i svaki Visoki predstavnik.
    Naravno da neuspeh EU u BiH, nema nikakve veze sa njim i njegovim mandatom.To je neko drugi visokopredstavnikovao.

  5. Najveća greška je bila rušenje berlinskog zida i soajanje dve Nemačke odatke je sve počelo, nadam se da će vas u narednih 50 godina ponovo podeliti ali ovaj put trajno

    1. Ovaj prizeljkuje novi rat…Dejton koliko toliko garantuje mir,sve ostalo vidi u nivu katastrifu.A sto se tice korupcije,kradje,odlaska mladi preko cize, to je kod svi zemalja bivse Juge….

  6. Korupcija je izražena i u okolnim nacionalnim državama (Srbija, Crna Gora, Albanija), pa čak i u Hrvatskoj. Korupcija je posledica nedoslednog razvoja demokratije od strane pobedničkih zapadnih centara moći.
    Jel neko razmišljao o rasparčavanju BiH na tri nezavisne države? Mislim da bi pomogao rešavanju ove situacije, ili je važno da pobedničke zapadne države dokažu da BiH može i treba da bude celovita država i da nisu krive što su započele rat u SFRJ.
    Inače, ako hoćete da menjate Dejtonski sporazum, požurite dok je Vučić na vlasti. Posle toga niko više ne bi bio blesav da da pristanak od strane Srbije.

  7. Jos jedan vampir iz proslosti koji ne shvata da je njegovo vreme i vreme njegovih ideja odavno proslo. Pitanje je vremena kada ce se Bosna raspasti-to je proces koji je u toku.

  8. Da potsetim. Ovaj lik je bio ministar poste u Nemackoj, trebalo je da leti sa fotelje zbog nekih malverzacija. Onda je dreknuo da ce dati ostavku u ministarstvu zbog Srba!? I otisao u BiH na novi polozaj.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.