Svečlja nakon sastanka Saveta bezbednosti Kosova: U punoj smo koordinaciji sa međunarodnim faktorom 1Foto: printscreen / N1

Premijer Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja pojavili su se na konferenciji za novinare posle sastanka Saveta bezbednosti Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da je resor koji vodi u potpunosti posvećen ispunjavanju svoje misije.

„Kosovska policija se suočila sa nizom napada na nju i građane, ali je nakon koordinacije policija identifikovala neke kriminalce koji su prekršili red i ustavnost“, rekao je ministar Svečlja, prenosi RTK 2.

On je podsetio da je policija uhapsila bivšeg pripadnika MUP-a Srbije Dejana Pantića, pripadnika kosovske policije, po Briselskom sporazumu.

„S obzirom na njegovu ulogu u kriminalnim grupama u policiji, suočili smo se sa barikadama koje su postavljene da sprečimo njegov transport“, rekao je on.

On je rekao da su zbog ove situacije, iz bezbednosnih razloga, zatvorena i dva granična prelaza.

„Bacale su se bombe i palo je kamenje i nakon toga je situacija stavljena pod kontrolu i povećana je pažnja”, rekao je Svečlja, pojašnjavajući da je odlukom tužioca, bivšem policajcu Pantiću određen pritvor od 48 sati.

Ministar Svečlja dalje je rekao da su kosovske institucije u punoj koordinaciji i saradnji sa faktorom međunarodne bezbednosti kao i sa zemljama Kvinte.

Prema njegovim rečima, veruje da će takva situacija uskoro biti prevaziđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari