Svečlja: Sever je deo Kosova, imamo tri policijske baze, još jednu gradimo da bi očuvali red i zakon 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja kazao je da je kosovska vlada odlučna da na severu „očuva red i mir“ i potvrdio da Kosovska policija ima tri baze na severu, dok je još jedna u izgradnji, prenosi Reporteri.

„Sada imamo drugačiju situaciju. Na severu imamo stacioniranu kosovsku policiju 24 sata, izgradili smo četiri baze granične policije za brze intervencije, izgradili smo tri stanice granične policije u zelenoj zoni, produžili smo signal za Ipko i Valju“, rekao je Svečlja.

On je rekao da će se napori da se obezbede uslovi za rad policije na severu Kosova nastaviti i ubuduće.

„Tri policijske baze su već završene, jedna je u izgradnji. Nastavićemo ovim putem, kako bismo omogućili Kosovskoj policiji da, ne samo bezbedno, već i sa neophodnim komforom, deluje na toj teritoriji da garantuje red i mir i na tom delu“, nastavio je Svečlja.

On je naglasio da na severu postoji nova jedinica za brze granične intervencije, koja je nedavno osnovana.

„Imamo i novu jedinicu, interventnu jedinicu koja je izuzetno pripremljena. To je jedinica koja je bila u sastavu drugih jedinica“, pojasnio je.

Svečlja je rekao da je Kosovo posvećeno zakonu i redu na severu i za to, kako je istakao, ima podršku saveznika.

„Odlučni smo da na severu vratimo red i zakon. Sever je deo Kosova, to je naša zemlja. Imamo i podršku naših saveznika, koji svojim prisustvom tamo garantuju bezbednost“, izjavio je Svečlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari