Dželjalj Svečlja tvrdi: Sprečili smo teroristički napad, u vozilu kod opštine u Zvečanu – zolja, eksploziv, osa…(VIDEO) 1Foto: printscreen / N1

Kosovska policija sprečila je teroristički napad, tvrdi kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, prenosi KoSSev.

Informacija stiže neposredno nakon što se u Zvečanu obreo veći broj oklopnih vozila i samih specijalaca Kosovske policije, te nakon što je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever za portal KoSSev potvrdio da nije bilo hapšenja.

Međutim, kosovski ministar unutrašnjih poslova, koji se mesecima unazad oglašava prvi kada su u pitanju akcije na Severu, sada je potvrdio da je u jednom automobilu pronađena značajna količina oružja – zolja, osa, eksploziv i municija sa uniformama.

Optužio je Srbiju kao odgovornu.

Na dostupnim fotografijama vidi se parkiran automobil beogradskih tablica, sa gepekom u kojem se nalazi predmeti koji liče na oružje, čak i sa ispisanim nazivom „osa 2 punjenja“, ranac, metalna kutija, i vire dva predmeta nalik na kundak. Na zadnjim sedištima skoro do vrha napunjeno je kesama, torbama i rančevima.

U nastavku obljavljujemo izvorno saopštenje Dželjalja Svećlje, prevedeno sa albanskog:

„Zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalizovanih jedinica Kosovske policije i dobijenim informacijama – obaveštajnim podacima, danas je na oko 100 metara od opštine Zvečan identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije. Otkrivene su razne vrste, uključujući Zolju, osu, eksploziv, automatsko oružje, značajnu količinu municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe.

Sva ova sredstva su bila namenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj da destabilizuje našu zemlju.

Kosovska policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim agencijama, nastavlja svoju posvećenost sprečavanju svakog mogućeg akta koji ima za cilj da naruši bezbednost naše zemlje.

Ovaj slučaj potvrđuje informaciju dobijenu od bezbednosnih institucija Republike Kosovo da su tokom poslednjih nedelja na Kosovo sa teritorije Srbije unošeni automobili i druga vozila sa vojnim oružjem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari