Živković: Svejedno je da li je odluku doneo Vučić ili Skupština

Zoran Živković, koji je tokom vanrednog stanja 2003. bio premijer, govori za Danas

Ostavite komentar


    1. A šta gospodin koji koristi subvencije ove države misli, da narodu stavi naočare za sunce i da narodu slama bude seno a bogatima rakija vino.? Ti si ovu Srbiju dobro odrao i sad jedeš meso a narodu nema ni koske.

  1. Sa takvim mišljenjem, svejedno je, ko je od vas dvojice na vlasti. Čime je to Skupština sprečena da se sastane i donese tu odluku, makar i na zvonce? Jedino težnjom vladara za diktaturom. I bolesnom sujetom da izigrava svemogućeg!!!

    1. Milane glupoca nije vrlina po oclanu 200ustava Srbije vanrdno stanje moze da uvede skupstina a ako nije u mogucnosti da se skupe clanovi ,sto je sad slucaj vanrednu situaciju moze da uvede PREDSEDNIK DRZAVE PREDSEDNICA VLADE I PREDSEDNICA SKUPSTINE. Kad nesto neznas a to pitaj nekog nemoj da mlatis praznu slamu

      1. @Dragan***A nije moglo da se održi on-line zasedanje Skupštine i odlučivanje,poslanici su informaciono nepismeni a i nemaju lap-top ?!

      2. A šta je sprečavalo da se skupština održi na otvorenom prostoru.
        Providna je odluka “ vode“? O zabrani skupova …
        u zatvorenom prostoru.Mogli su na 1 sat prometnuti odluku, zar ne?

      3. Dragane, neznanje nije izgovor niti opravdanje za glupost. Besmisleno je objašnjavati vam da to što ste napisali a što govori i Goran Vesić, nema nikakvog uporišta u pozitivnom pravu. Zoranovo opravdanje navrhvođinog državnog udara je akt kolaboracije. Nadam se da će jednog dana, možda i u bliskoj budućnosti, zemlja Srbija izgraditi državu i sprovesti sudske postupke i protiv počenioca ovog krivičnog dela.

  2. Ne sirite paniku, delimo ljubav,razumevanje i upustva koja treba da sledimo, razum i svest moraju biti na najvisem nivou. Za Zdravlje, za zivot!!

    1. A ja o onima koji jašu ovaj narod od 1988 godine, a o sendvičarima da ne govorim. To su pravi petokolonaši koji bi svoje roditelje menjali za minhauzenov smešak.

      1. Ako tražiš Nrozovo vreme moraćeš otići kod njega. Ovde ti niko ne može pomoći.

    1. @Vuk***Pametno je rekao da nam Supština i ne treba,tu je El hefe da odlučuje.

  3. Cilj je spreciti sirenje zaraze. Cilj je sacuvati zdravlje gradjana. Bolje spreciti nego leciti.

  4. Ne, ne i ne! NIJE svejedno da li je odluku doneo Vučić ili Skupština!
    Naravno, znam da Skupštinu čine poslušni klimogavci koji će sutra izglasati odluku i da je trava plava sa roze tufnicama, samo ako im to Vučić naredi.
    Ali ako postoji zakonska procedura koja propisuje kako se donosi odluka o vanrednom stanju, onda ta procedura mora da se poštuje!
    Jer ako počnmeo sa „pa, šta?!“ ii „svejedno je“ i sličnim mudrovanjima onda se zna gde se to završava i ne treba nam ni Skupština, ni nikakve druge formalne andramolje, ako je bitna jedino volja Vučićeva!
    Jeftinije nam je da sve to ukinemo a Vladalac neka vlada ličnim dekretima koje će imati snagu božjih zapovesti!

    1. Ti nsi macak ti si ovan procitaj nesto ne lupaj ko sta moze a ko nemoze za pametni pise a glupi lupaju praznu slamu

    2. Oladi, molim te.Ceo svet se bori sa velikim zlom.Ti mlatis praznu slamu.U Svajcarskoj u udarnim vestima Srbiji odaju priznanje ozbiljnom pristupu i donosenju strogih mera ub odnosu na mnoge zemlje koje to nisu ozbiljno shvatile.Bolje je cutati nego pricati gluposti.

  5. Ne pa sad su sve maske pale. Kad se ti slazes sa uvodjenjem vanrednog stanja, mora da radis za Vucica. Da si pravi muskarac, bojkotovao bi i to. Bojkotom zdravog razuma do potpune pobede 🙂

    1. Ceo svet o problemu sa virusom a ti o bojkotu.Sramota.Politika sad uopste nije bitna.Bolje se ne oglasavati .Umesto sa nedto.korisno predlozis i da se ukljucis u akciju ti politiziras.Vama samo Vucic smeta.Sramota.

  6. Odlukom o Vanrednom stanju jedini cilj je bio da se spreči širenje koronavirusa Primarni cilj je sačuvati što više zdravlje gradjana. Bolje sprečiti nego lečiti nadam se da se sa ovom konstatacijom slažemo svi..

  7. Apsolutno se slazem, u ovom trenutku je to najmanje bitno. Bitno je da se uvode one mere za koje se zalazu najveci strucnjaci u oblasti medicine i koje su u sluzbi ocuvanja zdravlja svih gradjana ove zemlje.

  8. Nebitno je ko donosi odluke ako su one tu kako bi nas zastitile i ujedinile u ovoj borbi. Sve mere su sprovode u cilju smanjenja sirenja ovog opaskog virusa.

  9. Ne Zivkovicu nije svejedno, jer jedno je po pravilima a drugo nije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.