SZS: Hitno popraviti uslove na Beogradskom sajmu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Savez za Srbiju (SZS) zatražio je danas od vlasti da se prema ljudima smeštenim u privremene bolnice za lečenje od korona virusa, poput beogradskog Sajma, odnosi „ljudski“, da im omogući higijenske uslove i da njihovo testiranje obavlja ažurno, kako oni ne bi morali da prete štrajkom glađu.

„SzS ukazuje da su higijenski uslovi na Sajmu u Beogradu ispod higijenskog minimuma. Poslove održavanja neažurno obavlja privatna firma, koju nadležni nedovoljno kontrolišu. Dešavalo se da se toaleti ne čiste i po dva dana. Žalosno je što nedostaje toalet papir, ali je još poraznije što nema dovoljno ni lekova“, navodi se u saopštenju.

Taj opozicioni savez je dodao da osoblje Sajma, osim jednog vojnog lekara, ne dozvoljava da im pacijenti priđu bliže od pet metara, iako su u skafanderima, pa se smešteni ljudi osećaju poniženo.

„Pokazalo se još jednom da Aleksandar Vučić ne govori istinu jer je na Sajmu u Beogradu smešteno između 300 i 400 ljudi, a kapaciteti su popunjeni do pola, što znači da nema više od 700 mesta. Aleksandar Vučić je govorio o 3.000 mesta na Sajmu. Indikativan je i procenat zaraženih zdravstvenih radnika u odnosu na ukupan broj zaraženih, što pokazuje da zdravstvene ustanove nisu bile adekvatno opremljene zaštitnom opremom“, dodaje se u saopštenju SzS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.