SZS: Ili pošteni izbori ili bojkot, rok septembar 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju saopštio je danas da odbacuje „lažne garancije Aleksandra Vučića da izbori neće biti pokradeni“ i izrazio sumnju u istinitost najava predsednika Srbije da će omogućiti međunarodnim organizacijama da proprate izborni proces u Srbiji šest meseci pre samog glasanja.

„Posebna Vučićeva prevara je najava sređivanja biračkog spiska jer je jedini cilj ovog sređivanja smanjenje biračkog spiska da bi se smanjila uspešnost potencijalnog bojkota izbora. Sređivanje biračkog spiska je samo jedan od šest zaključaka i 45 preporuka Stručnog tima protesta „1 od 5 miliona“, koje moraju biti ispunjene da bi mediji bili slobodni a izbori pošteni. Bez ispunjenja tih preporuka, Savez za Srbiju će bojkotovati izbore“ , navodi SZS u saopštenju.

Dodaju da je septembar je poslednji rok za ispunjavanje zahteva protesta, jer je, navodi SZS, besmisleno izlaziti na izbore ako pre toga nema bar šest meseci slobodnih medija na kojima može da se čuje drugačije mišljenje i vidi prava debata između vlasti i opozicije.

„Ako do tada ne bude nikakvih pomaka od strane vlasti – već tada proglasićemo bojkot izbora na proleće i krenuti u kampanju bojkota“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari