SZS: Lončar i Orlić crtaju mete liderima opozicije 1Foto: Beta/Luka Filipović (Arhiva)

Savez za Srbiju (SZS) osudio je napad na gradskog većnika Gavrila Kovačevića i odbacio navode režima da ljudi iz SZS stoje iza napada.

„Oni koji su na vlasti dobro znaju pozadinu napada na Kovačevića, pa krivce neka potraže u svojim redovima“, navedeno je u saopštenju SZS.

U saopštenju je ocenjeno da ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, bez ikakvih dokaza pripisuju da su inicijatori prebijanja lideri SZS i time im crtaju mete na čelo.

„Očigledno je reč o kontraspinu iz kuhinje Bebe Popovića, koji je naredio da se tačno na godišnjicu mučkog napada na Borka Stefanovića u Kruševcu iskonstruiše sličan događaj da bi se za napad okrivila opozicija i time svrstala u nasilnike jednake vladajućem režimu, za koji je očigledno da koristi sve metode obračuna, pa i brutalnu silu i nasilje, protiv političkih oponenata“, navodi se.

Iz SZS su ocenili da je „svima jasno“ da je napad na Borka Stefanovića bio politički obračun, što, kako su kazali, „ovoga puta nije slučaj“.

SZS je podsetio da se za godinu dana protesta nezadovoljnih građana, u kojima je učestvovala i opozicija, nije dogodio nijedan incident koji je za posledicu imao bilo kakvo nasilje i istkao da su nasilje pretrpeli samo organizatori, studenti, odbornici opozicije, novinari i građani koji „slobodno izražavaju svoje neslaganje sa aktuelnom vlašću“.

Napadači na Borka Stefanovića su, kako je naveo SZS, identifikovani, privedeni, a potom i pušteni na slobodu, a do dan-danas nema sudskog epiloga ovog događaja. Reč je o Danijelu Gmijoviću, Marku Živkoviću i Marku Šaponjiću za koje je utvrđeno da su u vezi sa lokalnim biznismenom Goranom Makragićem, Ivanom Mijailovićem, upravnikom vaspitno-popravnog doma i Sašom Delićem, članom Gradske uprave Kruševca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari