Tači pisao Trampu: Spremni smo za kompromise sa Srbijom

Ostavite komentar


  1. Da ste bili pametni i manje slusali druge,sve bi se zavrsilo na obostrano zadovoljstvo.

    1. A vi da niste radili i radite za ruske interese bilo bi sami zadovolni ali posto vas imaju u saci sa Vetom SB UN tesko vama a i nama za vama 🙁

    2. Narod je pametan a škavelski špijuni ne. Ovaj zaboravio da parlament republike kosove je taj koji ratifikuje kompromisi ne ovaj.

  2. Sa obe strane blebetanje i mitomanija. Vekovni sukob sa Srbijom? Albanija je osnovana 1912. a priznata 1913. (gde su tu vekovi). Pre toga na prostoru današne severne Albanije živeli su (i uglavnom sarađivali) i Albanci i Srbi. Čak većina današnjih stanovnika tog područja (pa i Kosova) ima zajedničke pretke. Čuveni Albanski junak Skenderbeg je bio Srbin i njegov grb je danas grb republike Albanije (znači srpskog porekla) i to je istorijska činjenica a ne lokalna priča. Sa druge strane crkveni velikodostojnici SPC su organizovano odvodili srpski živalj sa tih prostora i naseljavali ih u Austrougarskoj (uglavnom u vojnim krajinama, od Banata, preko Srema i Slavonije, Bosanske krajine do Korduna, Like i Dalmacije …) … Sa druge strane, ni Tači ni Vučić nemaju ustavna ovlašćenja da bilo šta ozbiljnije urade (sve što rade je zloupotreba vlasti), pregovore mogu da vode, pod skupštinskim nadzorom, Brnabićeva i Haradinaj … Sve ovo je trošenje vremena i resursa dok „političari“ svesrdno pljačkaju svoje građane i za to im ne smetaju granice ni zakoni …

    1. Pa ako je Skenderbeg serbin zasto vam smeta da u Presevo da postave BISTU i da imenju terg Skenderbeg A CEO SVET GA POZNAJE KAO ALBANSKOG HEROJA I KOJ IMA BISTRU SVUGDE PO EVROPI CAK I DO AMERIKE evo mi za Milos Obilici kazemo daje Albanc i nije nam smetao njegova Bistra u gruzni tok u Gracanici .

      1. A kome smeta bista? Smeta potpis koji daje lažnu informaciju. To što se istorijske ličnosti drugih naroda svojataju nije izum današnjih Albanaca (i Bugari su probali da prisvoje Svetog Savu, kraljevića Marka i sl.), problem je što se od toga prave mitovi na kojima odrastaju generacije i tako se svaraju omraze. Slično bi bilo kada bi Turci pričali kako je Efes staroturski grad i sl. i na tome gradili mit o starosti turske kulture i istorije. To što su pre stotinak godina Turci proterali Grke sa tih prostora zahvaljujući kratkovidosti Britanske imperije (i etnički gotovo očistili Tursku od Grka) ne opravdava decenijsko proterivanje Srba sa prostora severne Albanije, Kosova, Makedonije (a ’99. je Britansko-Američka pesnica, plaćena narko dolarima i šansom da pljačkaju resurse sa tih prostora, šutnula ono malo Srba dalje odatle. Uopšte ne umanjujem katastrofalnu politiku Miloševića i drugih srpskih političara u tom kontekstu) …

      2. Pa Skenderbeg ima ulicu u sred Beograda (centar grada videti google maps). To je više od spomenika u Preševu, zar ne?

  3. Taci se uljizuje Trump-u,alji slaba vajda od toga.Ono sto je ostalo od Tac-ija,od rata pa ovamo,nije ni njegova senka.Njegov uticaj je jedino na jedan malji sloj korumpiranih po institucijama Kosova,i nista vise.Amerikanci zele da guraju napred svoje ideje na Kosovo,a taj nije Taci.Njegov put,posle neuspeha deljenja Kosova,zavrsice u Hag,bilo da ima ili nema argumenata i svedoko o njegovoj krivici.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.