Tači: Podele Kosova i ZSO neće biti

Ostavite komentar


  1. Korekcije granice će biti, ali samo u smislu vraćanja teritorija naseljene sa srpskim stanovništvom a to znači da Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić nazad u Srbiju.
    ZSO ste potpisali i morate promeniti ustav R. K. i u kome ćete predvideti eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha, u suprotnom se već krče i kreče zatvorske ćelije u Sheveningenu.

    1. @Miodrag iz Peći***Ma,kako da ne !ZSO će možda i biti,ali po kosovskim zakonima bez sopstvenih izvršnih nadležnosti.A šta ćemo sa energetskim sporazumom?Ono „nazad u Srbiju“neodoljivo podseća na 1995.god. i konvoj traktora,preko Sremske Rače.Šta mora Tači u vezi sa Ustavom Kosova ili ne vi ne odlučujete,imate svoj Ustav pa se bavite njime,i rezolucijama,deklaracijama,platformama,memorandumima,proklamacijama,unutrašnjim dijalozima……………………..

      1. Pa, naravno, zato i pišem, da bude objavljeno… I, mnogo što-šta sam pisao i bilo objavljeno se i obistinilo.
        Neskromno, ali ja sam odavno pisao o jedinstvenoj Srpskoj Listi koja je nedavno postala treća politička patija u R. Kosovo i osvojila je devet mandata i podpreseničko mesto u parlamentu i vladi kao i tri ministarstva; na lokalnim izborima osvojili apsolutnu vlast u deset opština R. Kosovo što nije uspelo ni jednoj albanskoj patiji.
        Mnogo ranije sam pisao da je čvor svih problema Jezero Gazivode i hidrosistem Ibar-Lepenac i da su se za to ne tako davno (1957. odnosno 1959.god.) Albanci odrekli Preševa i Bujanovca koji su bili u Kosovskom Serezu. Tek sad, malo, malo srpski i albanski lideri se prošetaju ili zaplove po jezeru i kao kerovi, izvin’te, zapišavaju teritoriju. Eh, da, i Briselski Sporazum je to predvideo pa je pored energetskog sporazuma predvideo i ZSO za izvršnim ovlašćenima što znači da će u ZSO (Zubin Potok) upravljati i prihodovati isključivo Srbi i ostatku Kosova naplaćivati svu utrošenu vodu i stuju i verovatno dugovanja za ovih dvadesetak godina i da prevedem na razumljiviji jezik – jednoj malenoj spskoj opštini Zubinom Potoku svu ispijenu vodu direktno će plaćati svi Prištevci, Lipljanci i Uroševljani pa čak i NATO baza u Bondstilu… Plaćaće sva Kosovska dolina za navodnjavanje svojih njiva inače već sledeće godine neće biti paprika za turšiju. Da. Neće biti nielektrične enegije jer bez vode sa Gazivoda termolektrane u Obiliću će se zapaliti.
        Eto zato je Tači kada je već potpisao shvatio i odmah po potpisivanju pozvao se na ustav R. Kosovo jer Kosovo građanska država i ni jedan od dva ravnopravna naroda,Albanaca i Srba, ne može biti favorizovan na uštrb onog drugog, i ako smo svedoci albanske hegemonije u svakom segmentu kosovskog društva (pedsednik svih građana R. Kosovo ne zna spski i ne čita ćirilicu) i kao što je Ahtisari predvideo u ustavu zaštitu Srba od preglasavanja tako je pedvideo i ZSO sa izvršnim ovlašćenjima.
        Predsednik Vućić je samo hteo da vam pomogne da ne bankrotirate pa je ponudio da sevreno od reke Ibar bude u Srbiji i da vam vodom iz Gazivoda plati ZSO+ i eksteritorijalnost SPC i njenih metoha tj. Enklava koje nisu u sastavu ZSO.
        P.S. Tačijevo pominjanje Preševa, Bujanovca i Medveđe !? valjda što se predsedniku svih Albanaca Nišaniju svidelo brčkanje u Sijarinskoj Banji je samo puko podizanje cene da bi se zadržalo ono što i sam zna da nema pravo.

      2. @Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben!

        Ma vazi, kakav ce biti ZSO sigurno nece odredjivati albanski nacosi. I sta cemo sa „energetskim sporazumom“? Sta bi, da dobijete na poklon ono sto niste gradili i platili nego samoproglasili za vase? Mozda podseca ali nece biti isto to traktorisanje, sada imate lep auto-put za Albaniju, bice mnogo komfornije i brze.A sto se tice „ustava“ nekakve ilegalne paradrzave, da li ti zaista mislis da to nekoga zanima ili da taj „ustav“ ima neku tezinu? Uglavnom Srbija ce se baviti Kosovom posto je to deo njene teritorije i istorije a vi se mozete igrati drzave, u maticnoj vam Albaniji.

  2. Mislim da će biti baš to. Granice će se definitivno pomerati a ZSO moraju da se oforme jer tako kaže sporazum iz Brisela. Šta ti tu zlotvore nije jasno!?

    1. Briselski sporazum kaze jedno, Taci kaze drugo, uvek bilo, nikad se nije ni postovao sporazum…zlotvor bio, zlotvor ostao, smiriti se taj nikad nece!

  3. Ovaj Šiptar Tači mnogo se nešta pravi pametan,a čovek blage veze nema šta priča,hoće Tači nego šta nego će biti zajednica Srpskih opština a da tebe to polupismeni čoveče ako se uopšte možeš nazvati čovekom niko neće ni pitati

  4. Pa znamo svi da bi sad oni da se prizna Kosovo kao drzava od nase drzave i da zavrse svoj poduhvat koji vec pun vek na tome rade i za to se zalazu. Ali mora konacno da shvate , jos bolje i vazniji da objasne svom Albanskom narodu i svim svojim politickim strukturama da ono o cemu su sanjali ,ostaje samo san.Jer jednostavno nema mira , resenja napredka i daljeg zivota na teritoriji Kosova I Metohije sve dok se ne uvaze i ispostuju interesi Srpskog naroda i drzave Srbije.Sto pre sve to shvate brze ce doci do dogovora i prosperiteta oba naroda.

  5. Druze moj, cini mi se meni da se ti tu ne pitas nista, a kamoli da delis ti nesto sa tom svojom pameti.

  6. Hasim Taci svakim danom izvrce istinu, sta mislis da smo zaboravili sta si potpisao u Briselu. Briselski sporazum kaze jedno, Hasim Taci kaze drugo, uvek bilo, nikad se nije ni postovao sporazum.

  7. Нема поделе Косова и Метохије јер је то саставни део Србије и границе које су признате у УН-а,

  8. ЗСО-а се мора формирати, на то сте у обавези према дијалогу у Бриселу.

  9. Ти се ту ништа не питаш, за тебе и сличним теби се спрема специјални суд за ратне злочине ОВК-а,м тако ће вас запад пустити низ воду ако их не слушате.

  10. Nrpostovsnje ni dosadasnje sporazume, nekako mi ne daje veru da Zaci bilo koju rec stvarno misli za mirno resenje

  11. Od pregovora ponovo nista. Albanci nastavlju po svome i svojim ciljevima, ne postujuci dogovore i Rezoluciju 1244.

  12. Ovi šiptari su definitivno izgubili kompas…više ni sami ne znaju šta hoće a šta ne…

  13. Korekcije granice će biti, ali samo u smislu vraćanja teritorija naseljene sa srpskim stanovništvom a to znači da Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić nazad u Srbiju.

  14. O pa imamo pomaka, konačno su jasno stavili na znanje ono što misle, bravo za iskrenost ali to smo već svi odavno znali! Videćemo kako će Medjunarodna zajednica reagovati na ove izjave pošto ovim Tači ruši i njen autoritet!

  15. Granice će se definitivno pomerati a ZSO moraju da se oforme jer tako kaže sporazum iz Brisela. Šta ti tu zlotvore nije jasno!?

  16. obrni okreni cilj pregovora-priznanje kosova da ne vredja dugorocno interese srbije
    zajednicke srpske opstine sa dozvoljenom autonomnoscu
    verovatno i zajednicu albanskih opstina sa istim pravima u srbiji
    i da idemo dalje kao sav normalan svet ..kad uletimo u europu zajedno uglavnom nece bit bitno sem unutrasnjeg uredjenja.. vazno je da ljudi imaju slobode kretanja zaposljkavanja izbora sto sire..ovako smo obicni atari koji se samozadovoljavaju prepucavanjima i stalno u verbalnom ratu..da li cemo doziveti da udjemo konacno kao europljani da nam se vise ne desavaju tudjmani…izetbegovici.. i vec ko

  17. Sta reci sem da se covek pogubio totalno, nadam se da su ti njihovi partneri shvatili koliko su ozbiljni sagovornici za postizanje bilo kakvog sorazuma, priznanja nece biti a UN moze samo da sanja

  18. Što ste više arogantniji, što više pritiskate i tražite nešto što nikada nije bilo vaše, to ste sve bliži kraju, da puknete kao tikva i da ne dobijete apsolutno ništa. Veliko ništa vam i pripada.

  19. @Bili evo svi trcimo
    da radimo za prosperitet Srbije jer nas je mnogo zaduzila svojim odnosom.Spusti malo ocekivanja,lepse ces spavati.

  20. Jedino je tačno da vaše pozicije nisu večne, sada si takozvani predsednik nepostojeće države, a sutra si osuđenik za ratne zločine!!!!.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.