Tadić: Današnja Srbija je ostvarenje Šešeljevog sna

Ostavite komentar


  1. Odavno pričam da je Šešelj najzadovoljniji, baškari se u Skupštini, živi svoj retro fazon svaki dan. Provaljuje fazone samo njemu smešne iz delegatske klupe. Omladina odlazi pa odlazi , Vučić mu je i dalje desna ruka. On je siva eminencija srpske politike. Političari koji sede u skupštini gledaju u retrovizor umesto ispred sebe dok putuju u koloni koja se zove Srpski cirkus. Nisko inteligentne i tvrdoglave inadžije koje sede u Skupštini i dalje proturaju svoje zatupaste nacionalno šovinističke ideje i to perfidno siromašnijem delu Srpskog življa. Ovde još traju anahrone podele na četnike i partizane koje truju omladinu koja za njih i ne zna. Podele su na Vučićeve prostake i one koji su protiv njih. Podele su izvršene i po diplomama, po pripadnosti regionu, po boji dresa, podele i samo podele. Jedni hoće retro Srbiju a drugi modernu oslobodjenu i otvorenog uma. Ali takve Srbije nema sa novim komunistima i novim socijalistima i novim radikalima. Jer SNS je samo dobro zakamuflirana radikalna stranka. Bez obzira šta radili, gradili, sadili, delili, lagali, varali ostaće uvek isti. Vučić dlaku menja a ćud nikada. Srbija neće stići nigde, jer su svi loši preleteli u SNS. Svi oni koji nemaju svoje JA su se tamo uhlebili i umrežili. Moral i poštenje nikad nisu bili toliko degradirani kao sada, a zna se da riba smrdi od glave a ne od repa. Pozdrav.

    1. E moj Dejane,
      ako ne znas o cemu pises onda bolje niti ne pisi. Ako je neko prostak to si ti a ne oni koji vide boljitak Srbije iz dana u dan i dive se neverovatnoj volji i energiji kojom Vucic radi za Srbiju. Ako neko nema morala i kojecega drugoga sto karakterizira normalnu osobu, to si opet ti dragi Dejane. Glavno da ti imas svoje JA a eto vidimo kavo je jadno. Pozdrav

  2. Pa sta je tu cudno !? Skoro 4/5 SNS-a su Seseljevi sledbenici a ostatak (1/5) clanovi G17, LDP, i slicni preletaci.

  3. Tadicu,
    ti se jos uvek bavis politikom? Zar nemas stida?
    Ja ne vidim veliku razliku iznedju tebe i Vucica s’obzirom na vase pocetne pozicije (politicke i zivotne) Tebi je npr. politicki otac bio Micunovic, a njemu Seselj.
    Ili npr. zašto si obavljao posao premijera sa pozicije predsednika u doba vlade Cvetkovića? ( Ko je bese bio predsjednik stranke u to vreme?) Još?Ok.
    Nisi imao petlju da rasformiras službu, vec si je koristio za svoje privatne i političke ciljeve. Šta ćemo sa 24 privatizacije (eh da ih je bilo 24) koje su se desilo u doba tvoje ,,vladavine,,.
    Da nabrajam još ili ti je ovo dosta…?
    Vučić i ti ste ISTI.
    PS. Jedino kako možeš da se iskupis je da priznaš sebi (prvo) i drugima gde i kako si gresio i da napišeš jednu knjigu o tome. Ima materijala na pretek. O eventualnoj kazni (zatvora naravno) da odluci sud sastavljen od studija npr. iz Francuske. Može?
    Pozdarv za čitaoce danasa!

    1. Jeste bio loš ali ne možeš titulu da oduzmeš braći avav. Niko posle slobe nije uspeo da ubere titulu diktatora. Ovaj jeste!

      1. Slažem se. Možda sam pretjerao sa reakcijom. Od Tadica i demokrata sam očekivao mnogo vise, zato sam i glasao za njih. Oni su nečinjenjem i stavom lako ćemo doveli do ovog danas. A od ovog danas ne očekujem ništa dobro. Ništa dobro se i ne dešava…

      1. Bavim se. Možda nisam pametan, ali se trudim da budem pošten. Ne treba mnogo pameti. Imamo je na pretek. A o moralu prosudite sami. Pozrav!

    2. Ne verujem da ste beli listić, po komentaru tipičan radikal.
      Komentar vam vrvi od neistina, niti je Mićunović Tadićev politički otac, niti se po bilo kojem kriterijumu može izjednačiti sa Šešeljem, koji je čak i osuđeni ratni zločinac, a da ne pominjem paravojne formacije i ratnohuškačku politiku.
      Vrhunac neistine su 24 privatizacije, od kojih se nijedna nije dogodila u vreme Vlade Mirka Cvetkovića, odnosno kada je Tadićeve stranka kontrolisala Vladu.
      Privatizacije su iz vremena Vlade Koštunica- Dinkić i jedna u vreme Zorana Živkovića.
      Teško da će bilo ko pismen i objektivan poverovati u šešeljevske spinove.

      1. Dragi Mirko!
        Nemam ja ništa lično protiv g.Tadica, već protiv njegovih postupaka. Samo bih ga pitao od čega živi danas? Od čega financira svoju političku partiju. Od čega živi Čeda, Ružica, Vlahović, Delić i mnoooogi drugi. Provjerite šta imaju od nekretnina u Srbiji i u inostranstvu. Koliki su im prihodi i koliko poreza plaćaju na te prihode. Kad utvrdimo te činjenice možemo dalje da diskutujemo. Ovi Napredni Radikali cede sucu drenivinu i smišljaju nove načine za kradju. O prostakluku, nepismenosti, realitiju i svemu drugome sto su doneli ne bih da komentarišem.
        Pozrav

  4. – Ti ne bi trebalo vise da se pojavljujes u javnosti. Da nije bilo tebe i tvojih kleptokrata, ovi danas ne samo da ne bili na vlasti, nego ne bi ni postojali.
    – A velikog udela u stvaranju SNS-a imaju i tvoji (bivsi) koalicioni partneri iz SPS i jos nekih, sada nepostojecih, stranaka DOS-a.

  5. A kakvu si to Srbiju ti napravio za tvojih osam godina vlasti.
    Reci majstore. Svi ste vi isti, samo šuške i da je meni dobro…

  6. Izgleda da TI imaš amneziju i nizak nivo razumevanja politike, demokratije i upošte tvoga mesta u koordinatnom sistemu. Pogledaj posledice koje si iza sebe ostavio: kruminalizaciju društva, uvođenje korupcije sa najvišeg nivoa, nesprovedenu, a obećanu lustraciju, privatizaciju institucija i zloupotrebe načina odlučivanja. Sve ovo i mnogo toga još udarilo je temelje ovog bolesnog društva i dovelo do dolaska ovih koji će nas trajno distancirati od ostatka sveta i civilizovanog društva.
    Srbija je počela da se gasi sa tvojom ekipom, i ako mi dozvolite da i ja nekog citiram, neka to bude proslavljeni Žarko Paspalj: Odavde bi svi trebalo da odu!

  7. Najveca greska nase drzave jesu krizni stabovi osnovani nakon 5. oktobra. Svi znamo sta su oni uradili. Unistili su bice drzave,tzv. duboku drzavu,koju ovih dana ponavljaju americki zvanicnici koji posecuju Srbiju i ubedjuju nase lidere da priznamo Kosovo i Metohiju. Ta,tzv. duboka drzava,to je ustvari drzava,oni nevidljivi ljudi koji sprovode politiku Vlade,Skupstine itd. Ona se u Srbiji desila vise puta nakon 2 sv. rata,ali je ovaj nakon 5. oktobra bio koban. Zbog cega? Zato sto je na vlast tada dosla nevidjena kolicina nesposobnjakovica na najvaznija mesta u drzavi,a cije posledice osecamo i danas. U pravu je bivsi predsednik kada kaze da bi jedino novi DS mogao da promeni ovo drustvo,ali,mislim da se to nece desiti jer se vecina gradjana seca sloma te duboke drzave i to DS-u nikada nece oprostiti.
    Mi imamo tzv. slom drzave zbog ovakvih stvari koje se u Srbiji desavaju veoma cesto,i dolazimo u situaciju da non-stop kuburimo sa kvalitetnim kadrovima. Ti ljudi,profesionalci moraju napredovati na profesionalnom planu a ne po politickoj liniji,jer ce jedino tada drzavi biti bolje. Sve ostalo su prazne price. A najzalosnije je to sto u Srbiji konstantno a poslednjih godina neverovatnom brzinom na najvaznija mesta ne da ne dolaze najsposobniji ljudi,vec bizarni likovi,likovi iz smesnih romana i tv serija. I to ce nas na kraju i dokusuriti kao ozbiljnu drzavu.

    1. Goreg perioda u istoriji Srbije nije bilo od devedestih godina prošlog veka, vladavina SPS i SRS, ne zna se u kojoj oblasti su imali katastrofalnije rezultate.
      Ekonomija , devalvacije i pad BDP za 50%, ratovi sa najgorim posledicama, izbeglice i iseljavanje velikog broja građana.

  8. ako je iko kriv za pojavu belih listića, onda si to ti i ekipa oko tebe.za stvaranje monstrum stranke sns direktan si ti krivac i pitam se možeš li mirno spavati sa tom činjenicom.

  9. Večito frustriran belim listićima. Umreće pateći zašto ga nisu glasali svi, koji su ga dva puta glasali. Zato što si izigrao poverenje i nisi zaslužio da se glasaš. Zato što ti je najveći adut bio da si manje zlo. Slobodni izbor građana na isborima je temelj demokratije, ali simbol demokrstije ne moze sa tim da se slozi, ako je on u pitanju. Moj glas treći put nisi dobio i tačka. Ovim samo potvrđuješ da je to bilo ispravno.

  10. stara taktika šešelja je postavi nesposobne ljude oko sebe kako bi ti izgledao kao bog. tako i vučić vlada, svuda su nesposnjakovići koji slušaju bez pogovora da bi on ispao kao spasitelj zemlje. ovo nazadovanje kojem svedočimo će trebati bar 10-20 godina da se sve popravi i ponovo izgrade instiucije koje danas više ne postoje.

  11. Večito frustriran belim listićima. Umreće pateći zašto ga nisu glasali svi, koji su ga dva puta glasali. Zato što si izigrao poverenje i nisi zaslužio da se glasaš. Zato što ti je najveći adut bio da si manje zlo. Slobodni izbor građana na izborima je temelj demokratije, ali „simbol“ demokratije ne moze sa tim da se slozi, ako je on u pitanju. Moj glas treći put nisi dobio i tačka. Ovim samo potvrđuješ da je to bilo ispravno.

  12. Pa ti si za to kriv! Ti si svojom politikom direktno doveo ovu bagru na vlast i umesto da nestaneš iz političkog života, osnovao si stranku i deliš lekcije. Kome ih deliš? Koji je tvoj kredibilitet da bilo šta pričaš? Imenovao si marionetu Cvetkovića za premijera, doveli ste zemlju na ivicu bankrota, ostavili pustoš iza sebe koju je elegantno i bez otpora popunio SNS. Ma nosite se svi do jednog….

  13. Tadicu!
    Ne pricaj gluposti i ne lazi ili se u najmanju ruku puno bolje informisi o Vucicu i negovim djelima. Srbija jeste mesto politickog prostakluka ali ti i tebi slicni tu vode glavnu rec. Ne Vucic!! A kakve su vam namere je sasvim jasno, zasjedni na vlast i trpaj, u vlasite dzepove. Vucic to ne radi i to vas i smeta, smeta vas sto je drukciji i neuporedivo bolji od bilo koga od vas. Vucic je najbolji premijer i predsednik koja je Srbija ikada imala ili ce imati!!! Zar je 52% Srba ludo ili pijano a vas sacica jada misli da vidi i zna bolje.

    1. Covece znas li sta si napisao .Od 52 % izaslih Vucic je dobio 53% glasova sto ispada da vlada sa 28% ukupnog broja glasaca

    2. Zar stvatno mislite da je vlast sa ovoliko afera dobra!?
      Onda, ili ste loše informisani ili niste usvojili etičke norme … Ili te bot .

  14. Tadić je rekao da je u Srbiji jedan od najvećih problema nizak nivo razumevanja politike, demokratije, načina odlučivanja, a bez toga, kako kaže, nema civilizovanog društva. To je istina ali g-dine Tadicu, sta ste vi uradili oko toga dok ste bili na vlasti? To nerazumevanje nije dosĺo preko noci vec je ovde generacijama. Imali ste priliku da nesto uradite i nista niste uradili. Sad ce ovi da nas vrate u srednji vek. To smo zasluzili.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.