Tadić: Laž je da sam ja stvorio Vučića

Javna polemika putem Tvitera i saopštenja između lidera SDS i Dveri

Ostavite komentar


    1. Ti si ga doveo na vlast tvoja vlada sa Cvetkovicem sta ste radili narodu hranili ga iz kontejnera sad sanjaju fotelju kontejner je tvoj sad

  1. Obradović, Djilas i Jeremić su Vučićeva lažna opozicija. Slažem se sa Tadićem po tom pitanju.

    1. Ti si rasturio demokratsku stranku preko noći. Od potpredsadnika(ministara) napravio si obične članove samo da bi učvrstio stranku. Postavio si piuna za premijera. Zamisli koliko si se smučilo narodu kad su izglasali Tomu i Vučka.

      1. Ajde odjebite vise. Nije ga on stvorio, nego je psihic pristao da potpise ono sto Boris nije hteo. I nije on rasturio DS, otisao je, jer ste se prema njemu ponasali kao idioti kada je izgubio izbore. A dok je bio predsednik svi ste mu se klanjali. Manji ste ludaci od ovih jadnih psihopata sns i posto vas placam godinama, prestanite da se svadjate, pogledajte malo sebe, pa onda pricajte. Imao je Boris mnogo mana, ali za ovog ludaka je zlato.

    2. Ko god bude na vlasti narodu nece biti bolje, ja sam ziveo u vremenima 90 sankcije, kriza, ratovi, pa onda 5 oktobarske promene tada sam i sam gadjao kamenjem rezimsku vlast, e onda DoS rezim sve su rasprodali pokrali, pa onda Tadic, sada Vucic, svu su oni isti, tesko samo narodu, drugo nista..

  2. Dva coveka koja se ceo zivot bave lazima i obmanama se svadjaju iako zajedno zastupaju opoziciju. To vam dovoljno govori o tome kakva je opozicija u Srbiji.

  3. Lako je stvoriti Vucica, hajd` stvori magarca k`o tvoj otac.

    1. Tog prvog što spomenu lakše je i bolje bilo ejakulirati na goli kamen.

  4. Kakva zamena teza! Šta misliš Tadiću zašto narod nije hteo da glasa za tebe a ni za SnS pa je upotrebio bele listiće?
    Jeste da smo dobili još gore zlo od tebe ali nema veze, preživeće narod i ovo ali ti se na vlast vratiti nećeš.

    1. Dačića je iz mrtvih ako se sećate vratio Koštunica da bi podržao njegovu manjinsku vladu.

  5. Boško Obradović da ostavi Borisa Tadića na miru.
    Bolje da ne lajem,
    ali taj Djilas s kojim si sada u SZSu, Boško, je poprilično minirao Tadića sa Vesnom Pešić i doprineo da Toma i Vučić dodju na vlast. I sumanuti beli listići, naravno.
    Pa bolje ćuti,
    nećemo sad o tome, nije vreme.

    1. Potpuno ste u pravu, Marija. Dosta je vise te mantre kako je Tadic za sve kriv. Ima tu jos likova koji zasluzuju etiketu krivca. A Bosko sve vreme skuplja jeftinim populizmom poene samo za svoju stranku. Zna on vrlo dobro sta „pali“ kod naseg naroda.

      1. Tadic je najveci krivac sto je ovo zlo doslo na vlast.Da nije sebi skratio mandat ove spodobe nikada ne bi dosle na vlast.

    2. marija jel boli saznanje da je nesposobnjaković kakav je Tadić stvorio nesposobnjakovića Vučića ?

  6. Svi koji su u to vreme imali kontakta sa stranim ambasadama i privr.komorama moglu su da čuju komentare od stranaca o mogućoj velikoj koalciji Ds i Sns.A Sns sigurno nije stvorila moja pokojna baba Jela jer je umrla 2001, a ko jeste pokazaće vreme.Do tada za većinu u Srbiji ti si čovek koji je KRIV što je Sns na Vlasti tako da molim te idi kod čede, čanka samo ostavi SZS na miru.Pozdravi svog drugara krleta…

    1. vecina u Srbiji danas glasa vucica. A sutra i crnog djavola ako misli da moze da se kraducka, zaposljava preko veze i dobijaju diplome bez muke…

      Boris Tadic nije kriv za navike vecine, ali vi jeste jer zavodite i ono malo ispravnih ljudi.

      1. Kratko, jasno i istinito. Narod koji glasa za Vucica ne zasluzuje bolji zivot od ovoga.

  7. Cudi me Bosko Obradovic sa svojim pionirskim razmisljanjem o politici..vladti i opoziciji,bivsoj vlasti a retkom pominjanju Milosevicevog vremena…ne ide mu nikako od ruke gostovanje na medijima i medijska paznja…gostovanje sa Jovom Bakicem na N1 pokazalo je svu frustraciju mladog politicara..gde je zaboravio na kojoj televiziji gostuje…mislio je da je na RTSu!!!Bas se propisno obrukao!!!

  8. Naravno da ga nisi stvorio nemoj biti bukvalista, bio je Vučko još u vreme Miloševića ministar informisanja, ali ti si dozvolio da ojača i da se vrati u vrh političke scene, a onda si sjebao DS tako da zbog tebe nemamo više nikakvu šansu da se borimo protiv ove nemani na vlasti jer nemamo čime. Džiberu

  9. Pomogao si nikolica u skupstini da se odcepi srs i napravi poslanicki klub ,azatim daosnuje stranku.razbijao si srs pa ti se tebi obilo o glavu

    1. Ovo je potpuno tačno. Tada smo (2009) dobili uputstvo da kao ds pomognemo sns gde god možemo jer razbija SRS.

    1. Dejane razlika između Tadića i Vučića je ogromna, neću da kažem da Tadić nije imao grešaka, imao je ali nikad niko nije rekao Tadiću da je lopov i izdajnik što se za

  10. Da li si im „oprostio“? JESI, Da li di ih strpao sve u ludaru ili mardelju po zasluzi? NISI. Sta di uradio da se ovo zlo ne desi? NISTA. Sedi dole…JEDAN.

  11. Uz svo dužno poštovanje Vama kao daleko reprezentativnijem predsedniku nego danasnjem, Vi ipak treba da odete u politicku penziju. Ukoliko niste do sada shvatili (u sta sumnjam) da ste Vi direktno stvorili bele listiće, sistem kojim Vučić vlada, onda ne treba vise da budete deo politike u nas. Pri tome ste podrzali rasparcavanje radikala uz direktno mesanje Vašeg DB operativca, pokojnog Mikija…. Vi očigledno jos uvek ne možete da shvatite i prihvatite količinu odgovornosti koju ste poneli odlukom da budete predsednik Srbije i predsednik vladajuće stranke.

    1. Ne zaboravite najodgovornijeg: Krstića najnekompetentnijeg markentiškog nestručnjaka GOAT in wrong marketing.

  12. Boris sve sto je stvorio je i unistio tako da sigurno on nije Vucica stvorio.

  13. i opet napadi na pogresnu adresu. 2020. je godina, na vlasti je olos , to je adresa gde treba udariti. sve da je i stvorio, akako je mogao da zabrani, stvaranje sns a vi koji ste napaljeni na tadica ste ih doveli na vlast. tu jedan „ratni veteran“ kaze ynali smo da ce biti gore ali smo glasali protiv tadica,i on sada ima hrabrosti da krivi nekoga. takvi kao on , beli listici koji su bili glasniji od razuma su doveli sns na vlast i na kraju dacic je napravio koaliciju sa nikolicem i tako im stvori vecinu. ovaj narod nikada nije bio dobitni uvek je radio protiv sebe kao da ce nekog drugog nasamariti a uvek je to bilo na njihovu stetu. ovde treba jos deset milijardi godina da prodje da bi narod,pogotovu ovj koji sebe naziva“gradjani“ dosao u pamet

  14. Ono što je istina da Boris Tadic nikada ništa nije stvorio već se samo izvinjavao i unistavao.

  15. Lično sam čuo, na jednom GO DS, od visokog funkcionera stranke da je Tadić pomogao formiranje SNS, da bi na taj način oslabio SRS.

  16. Lično ti si rekao pred izbore da ste stvorili SNS da bi razbili SRS.Onda si doneneo protiv ustavni ustav gde je predsednik države ne didirljiv.To si ti hteo da kiristiš.Danas SNS samo dosledno koristi ustav koji si TI doneo.

  17. Glavni ideolozi SNS su tvoji prijatelji pok Miki Rakic i tvoj savetnik Krstic.

  18. Možda nisi stvorio Vučića ali si stvorio temelj „Vučićeve Srbije“.

    1. Tačno ! Zločinački zakon o „javnim“ izvršiteljima potpisala je 2011, ruka tada-predsednika RS Borisa Tadića !

  19. Pa i hijene rade u coporu dok je opozicija ipak evoluirala i sada se Darvin okrece u grobu.

  20. Tacno je rekao Obradovic, ti i Micunovic ste unistili DS i omogucili Vucicu da se dokopa vlasti.

  21. Tvoja amnezija je fascinantna.
    Da,stvorio si baš ti Vučića,jer si želeo da imaš protivu sebe nekog „malog“ kako bi ti i kamarila oko tebe bili „veliki“. Mali poraste i on posta veliki,a tebe stvoritelja svog posla na smetlište političke istorije,gde ti je zapravo i mesto. Dao ti je ovaj narod šansu kao nikome,ti je prokocka,i neznam šta sada uopšte tražiš. Ti i one lopine oko tebe misliste da ste baš vi večni,kao što to danas misli i ovaj AV. Smešno,i on će proći baš kao i vi.

  22. Kolateralna šteta Tadićeve vladavine su SNS, Vučić i oživljavanje SPS-a sa Dačićem na čelu. Kojoj li se podršci naroda nadaš, kad si nas ovako u crno zavio, nesrećniče.

  23. Vučić se pojavio tek kada je otcepljenje od SRSa dobro prošlo i kada nisu upotrebljene blanko potpisane izjave otcepljenih poslanika da se odriču mandata. Kako su i šta su petljali DS i SRS, stvaranjem SNSa, ostaje da nagađamo. Nakon stvaranja SNSa pojavio se, pored pok.Rakića, još jedan zajednički prijatelj demokrata i naprednjaka, nezavisni analitičar Krstić.
    Činjenica je da je na lokalu na bitnim mestima SNS toliko nafilovan bivšim demokratama i URSovcima da je teško razlučiti ko je sada na vlasti.
    Činjenica je i da je Toma, nakon pobede na predsedničkim izborima, predao stranku Vučiću, a onda postao marginalac. Činjenica je i da Vučić nije podneo ostavku na mesto predsednika stranke kada je postao predsednik države, jer mu iskustvo govori da je to neinteligentan potez.
    Možemo da nagađamo da je Vučić Tomu i Tadića preveo žedne preko vode i da za to nije odgovoran Obradović.

  24. Tadicu, osnovna ideja koju ti je Miki Rakic poturio, a za racun EU je da srbi nikad nece glasati za DS i da je potrebno napraviti stranku za prosecnog srpskog glasaca, nesto sto bi bilo plitko ali popularno, nesto masovno ali jednostavno za kontrolu. Tako stizemo do izbora rukovodstva, gde se nametnuo vecito gladni kalif umesto kalifa, samoljubiv i bezidejan, a sa druge strane , operativno sposoban sa nakupackim mentalitetom. Ti gubis kontrolu onda kada je Miki ukljucio spavaca, koji je Tominu ambiciju digao u nebo i oko spavaca nabildao ozbiljan tim, politicko-marketinsko- investiciono cudoviste. Od tada do sada sedis na cosku, nervozan i neraspolozen, vreme prolazi, a ti si samo stariji i slabiji.

  25. Ti si Borka stvarao SNS,omogucio da zadrze mandate u skupstini..samim tim osnovno finansiranje..sve u iluziji dvopartijske Srbije…ostalo su resili Karic..Beko..Miskovic( pomagao Tomu..sastajao se s njim u Crown Plazi..javno)Cane..i ima ih jos…podrsku spolja su resili obecanom veleizdajom..a ostalo kao proizvod Tvoje gluposti i dicnog Ti kabineta …gledamo 8 godina..Lepo neko prokomentarisa …nije tesko bilo setovati Vucica ali diletatnta poput Tadica..je kompleksno pitanje

  26. Jesi Borise jesi! Zaboravio si istorijsko pomirenje i poljupce sa Dacicem! Pa si onda razbio DS!

  27. Jeli ljudi… jel vi to pričate o Borisu Tadiću koji je bio deo DOS-a? Istog onog DOS-a koji je zbacio Miloševića sa vlasti, ukinuo sankcije, stabilizovao dinar, zaustavio divljanje evra, prodavnice napunio robom, pumpe benzinom, bolnice opremom, otvorio granice, izbegao ponovni rat, pomirio nas sa svetom itd, itd… jel na tog Borisa mislite?

  28. Svi su odbori DS-a dobili direktivu 2008 da podpomognu formiranje SNS-a kao pandam nacionalistima iz SRS-a. To je Tadićevo maslo, i nije mu prvi put da laže i netrepnuvši. Glupost, izgleda nije u opšte čitao ni Makijavelija, a kao neki intelektualac. Čoveka bi trebalo doživotno lstrirati. Koje smo budale bili.

  29. Kao istinski simpatizer i glasač DS, imam zamerki Tadiću, ali da je stvorio SNS je teorija bivših koalicionih saradnika te stranke(DSS, Nova Srbija, i neke manje nacionalističke stranke). To što je Nikolić izgubio ostavke poslanika SRS i što su pogazili zakletve u crkvi, nije kriv Tadić, kriv je onaj ko ih je napravio.

  30. Naravno da Boris nije stvorio Vučića, on nije uspeo ništa da stvori već samo sve da uništi. Narod je stvorio Vučića pružajući mu priliku i podršku za vizije i energiju koju ima, a koju ne da nije izneverio nego je premašio sva očekivanja. Zahvaljujući Vučiću mi živimo u sada ekonomsko stabilnoj Srbiji, u Srbiji koja je sada lider u regionu i sa kojom sve zemlje žele da sarađuju, u Srbiji koja je konačno postala zemlja u kojoj želimo da živimo.

    1. To je od slova, do slova, Vučićeva mantra, koju ponavlja svakodnevno već osmu godinu. Iz ove zemlje svake godine se iseli 50000 ljudi i za njegove vladavine je postala zemlja bez vladavine prava i medijskih sloboda, a ima najlošije odnose sa susedima u posljednjih 20 godina.

  31. Ej bre Milo Djukanovic vam pomera pamet. I to svima, i opozicionom Savezu za promene, i vladajucem Dacicu i bivsem predsedniku Tadicu. A, sve u korist sadasnjeg Aleksandra Vucica. Milo uzvraca udarac zbog LITIJA protiv Zakona i verskim zajednicama. I to preko koga?
    Preko bivseg direktora BIA Aleksandra Djordjevica, koji Boska Obradovica izgleda i dalje drzi na merama, iako vise nije direktor BIA. Djordjevic i Bosko su Čačani, i verovatno na tajnoj vezi jos od angazovanja Dveri na izborima 2012. Bosko je ocigledno Djordjevicev adut u SZS, i kad god treba spasiti Vucica, Milovog mladjeg poslovnog partnera, nastaju neki iznenadni incidenti.
    Zna to sigurno i Djilas kao Boskov sef u SZS, ali tolerise takvu situaciju, jer njegov sef preko Boska zeli da ostavi slobodan kanal za prebege iz sadasnje radikalske vlasti i njene satelite, razne Bojice, Kovace, Petrovice.., i eventualnu dalju saradnju sa Milom.
    Medjutim ovo se vise ne sme dozvoliti. MILOVA FIRMA ZA SVERC odmah mora da se zatvori, a sa preletacima da se raskine. Ako je ista za bojkot to je dosadasnji sistem vladanja iz senke, pri cemu je SENKA proneverila svo drustveno bogatstvo i pojela vise od 1,4 milijardi dolara. A, gde su kamate na pozajmicu anonimnog kapitala od tridesetogodisnjeg koriscenja. Presek mora da bude, i to odmah. A, srpske sluzbe i kompletne drzavne institucije detaljno treba procistiti od crnogorskih drzavljana. Valjda nasim, srpskim kapitalom treba da upravljamo i raspolazemo mi SRBI, a ne klonovi i trojanski konji onih koji nam rade o glavi, neprekidno i pljackaju sve nase pa cak i Srpsku pravoslavnu crkvu. To vise ne moze da se trpi. Ako je dosada migli da se pozatvara sijaset preduzeca i radnici oteraju kuci zasto sada be bi moglo da se zatvori ovo CRNOGORSKO PREDUZECE ZA UPROPASCAVANJE SRBIJE. I otpusti 200.000 kriminalaca koji su zaposleni u njemu. To bi bio znatno manji gubitak id onog koji je pretrpela radnicka Srbija.Naprotiv bio bi to DOBITAK ZA NAROD.

    1. Nismo te baš najbolje razumeli u ovoj osmoj i trinaestoj rečenici, pa ako možeš još malo da nam pojasniš. Hvala.

  32. Dejane razlika između Tadića i Vučića je ogromna, neću da kažem da Tadić nije imao grešaka, imao je ali nikad niko nije rekao Tadiću da je lopov i izdajnik što se za Vučića ne možs reći, jer Vučić je diktator.

  33. Tadić ništa nije mogao da stvori već je sve rasprodao i uništio. Kako je on kao takav mogao da „stvori“ čoveka koji toliko brine o svom narodu i vodi tako odgovornu politiku?

  34. Ako je Tadić kojim slučajem i stvorio Vučića,mada sumnjam u to…ja mu ništa ne zameram na tome,jer bi to onda bilo jedinio što je Tadić za vreme svog mandata pametno uradio.

  35. Dejane razlika između Tadića i Vučića je ogromna, neću da kažem da Tadić nije imao grešaka, imao je ali nikad niko nije rekao Tadiću da je lopov i izdajnik što se za Vučića ne možs reći, jer Vučić je diktatori lopov-

  36. Koji je to nivo inteligencije da neko veruje da je Tadic stvorio Sns ,verovatno da bi unistio sam sebe ili se valjda misli da je idiot pa da nije shvatio da mu oni mogu biti veca opasnost od radikala .Naravno,Sns su stvorile evro-americki centri moci i tu uloga Ds-a je beznacajna.Naravno,da zlo kakva je Srs kad se podeli nije lose i jos gore bi bilo da su oni u toj formi dosli na vlast .Sad,ovde ljudi se bave mandatima,oni imaju znanja da procenjuju sta je trebalo ,to je takvo licemerje da ne vredi komentarisati.A drugi deo price je zasto je uopste nastala Sns ? Pa nastala je zbog sumantih gradjana u Srbiji ,koji su deceniju glasali za Srs. I onda je Tadic stvorio Sns ,pa da bice da je tako.Umesto,da priznamo da je u nasem drustvu, polusvet uticajniji nego bilo gde u Evropi i ne propustaju da priliku da glasaju za najvece zlo i da mu se klanjaju .To je najveca anomalija Srbije .Sto se Obradovica,ima njegovih izjava o DJilasu 2011. gde je govorio skoro sto Vucic govori sada,da vlast treba da padne ,a da ne treba dozvoliti da se amnestiraju i ljudi bliski Tadicu,izmedju ostalih pomenuo je i DJilasa.Da bi sada branio,najgoreg DJilasovog kadra Bastaca,kako se hrabro bori protiv vlasti ,pa mu eto smestaju afere.

  37. Psiholog ste po zvanju i treba da koristite to znanje. Iako, “Znanje je jedna stvar, a razumevanje druga. Znanje, samo po sebi, ne pruža razumevanje, niti se razumevanje uvećava samim uvećanjem znanja.“ Još u Starom zavetu napisano je i ovo:„Oci naši zgriješiše, i nema ih, a mi nosimo bezakonja njihova.“ (Plač Jeremijin, gl.5; st. 7). Za razlku od Vas mudri Ivo Andrić će objaviti ovu istinu, ali ne pre nego je dobio Nobelovu nagradu. Za razliku od Vas on je znao da su Srbi violentne naravi pa će ga spečiti da dobije najvišlje priznaje u svetu, zbog čega je morao da glasa da bude isključen iz Društva književnika Srbije čovek bolji od većine u tom Društvu, a njemu blizak prijatelj. (Vidite u knjizi Momčila Đorgovića „Tragedija jednog naroda“. Andrić je napisao i ovo: „Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.“
    Koristeći znanje a pritom razmišljajući, došao sam do početka stradanja stradanja Srba, odkada je započela naša mentalna devijacija, za koju još uvek Srbi je ne priznaju: Katastrofalan poraz na Marici. A potom stradanje svih muških glava na Kosovu Polju, u čemu je religija, tj. Crkva odlučivala da se uđe u rat sa mnogo jačim, a finkcionalmim državnim sistemom. Crkva je tada bila naša „Akademija znanja“. A zbog mentalne inercije i sada se tako predstavlja. Što je prevaziđeno od Franasuske revolucije. Pominjete Obradovića s pavom u negativnom konteksu. Jer Francusukoj revoluciji osnovu i podstrek je dalo duhovno prosvetiteljstvo koje se zalagalo za pravnu jednakost, a za to je bilo potrebna sloboda mišljenja i štampe, i verska tolerancija. Težilo se društvu koje nije zasnovano na tradiciji i veri, već na promenljivoj saglasnosti ljudi. No studentu Obradoviću su predavili oni koji su i knjige pisali koji će dati podstrek patologiji Slobodanu Miloševiću pišući Momoradnum, kao da je tek druga polovina 19-tog, a ne kraj 20-tog veka!
    Dr sociologije, braneći sebe u svom tekstu od pre neki dan akaže: „…Pešić i dodala da je Srbija od mandata Borisa Tadića kao predsednika Srbije otišla mnogo koraka unazad.“ Nije Tadić vratio Srbiju unazat, ona je tamo i bila. No, Tadićev karakter nije autokratski već autentično demokratski. U tome je razlika između njega i vas koji ste bili protiv njega. No, za razliku od vas, Tadić poseduje u svom podsvesnom znanje koje određuje karakter ličnosti, a što su narodni mudraci skovali u misao: „Ne možete da pravite pitu samo od brašna ( u narodu kažu “od go..a”, tj. od devijantnih tipova).

    1. Kao da ste se malo zaneli u svojoj psihoanalizi, i pogubili u udrobljenim znanjima.
      Pa i Boris Tadic je VELIKI SIN Srpske pravoslavne crkve.
      I odakle vam tako pausalna odluka da je SPC donela pogubnu odluku, posle koje su na KOSOVU POLJU pogubljene sve muske glave od Osmanlije. To sto je CAR LAZAR sa svojom komandom odlucio da se poslednji put pomoli bogu u Crkvi svetog Stefana u Krusevcu, danas poznatoj kao LAZARICA, to ne znaci da je SPC donela tu odluku. Prosto je neverovatno kako se svaka tragedija zeli pripisati nasoj nacionalnoj crkvi. Iako se dobro zna da je od Kosovskog boja do danas svaka nasa odluka, u kojoj je mnogo Srba poginulo, bila u SAMOODBRANI. Kroz vekove samo smo se branili u borbi za slobodu i svoj integritet. A, neprijatelji Srba su oduvek bili mocni, jednostavno takva nam je sudbina. Od Osmanskog carstva do ovog danasnjeg fasizma, koji se krije iza nekih toboznjih medjunarodnih organizacija. A, u stvari rec je o nekim germanskim i anglosaksonskim bogatasima, cije su porodice u proslosti izmedju ostalog iznedrili i HITLERA.
      P.s. Kad se na posten nacin stekne znanje, mnogo je lakse i razumevanje istog.

  38. Čovek sa slike je 2008. godine potpisao „istorijsko pomirenje“ sa SPSom. Svega 5 godina pošto je ubijen Đinđić. Pametnome dosta!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.