Tadić: Nedopustivo da se na legitimne zahteve poljoprivrednika odgovara pretnjama i ucenama 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić razgovarao je danas sa poljoprivrednicima na blokadi kod Farkaždina i poručio da je nedopustivo da se na njihove legitimne zahteve odgovara pretnjama i ucenama.

Tadić je istakao da je poljoprivreda jedan do stubova naše privrede i da je potrebno sprovesti reforme i doneti nova zakonska rešenja kako bi se prava poljoprivrednika štitila zakonom, a ne tražila na putevima i u blokadama.

Potrebno je urediti sistem subvencionisanja tako da ne budu diskriminisani poljoprivrednici koji obrađuju niži kvalitet zemljišta, pogotovo s obzirom na to da oni često imaju veća ulaganja. Bez podrške poljoprivrednicima i razumevanja njihovih potreba, nema ni razvoja naše poljoprivrede, rekao je Tadić, navodi se u saopštenju.

On je pružio punu podršku protestima poljoprivrednika i pozvao predstavnike poljoprivrednih udruženja na razgovore.

Pored nezadovoljstva zbog neispunjenih zahteva i nepoštovanja sporazuma iz maja ove godine, poljoprivrednici su Tadiću preneli da su tokom protesta izloženi stalnim pretnjama i pritiscima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari