boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Socijaldemokratske stranke i jedan od lidera koalicije „Dobro jutro Srbijo“ Boris Tadić izjavio je danas da će rezultati ovih izbora biti odlučujući za pitanje politike Srbije prema Kosovu, Evropskoj uniji i borbi protiv kriminala, te da je Srbiji potrebno iskusno rukovodstvo.

Tadić je nakon glasanja izjavio da je bitno glasati za stranke koje donose promene i boljitak građanima, jer je situacija u Srbiji jako teška uz mnogo konflikata i podela.

Prema njegovim rečima, jedini način da se to premosti je izlazak na izbore i politika sa planom koja bi trebalo da popuni sve te praznine nastale prethodnih deset godina.

„Srbija je puna tenzija i teških neizvesnosti, zemlja koja potrebuje veliko iskustvo za vođenje, jedan nivo ekspertize koji je posebno potreban u godinama koje slede sa velikim iskušenjima. Nemačko – francuski plan za Kosovo biće jedna od centralnih tačaka politike u Srbiji u narednim godinama, očuvanje teritorijalnog integriteta i sposobnost i veština u vođenja pregovora na tu temu. Istovremeno proces evropskih integracija bez kojeg nema ekonomskog razvoja i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije koji su ; neizdrživi“, rekao je Tadić.

U izazove narednih godina ubrojio je i veliku inflaciju koja ugrožava budžet svakog čoveka i dodao da se o svim ovim temama odlučuje na izborima.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari