Jermenija i Srbija zalažu se za rešavanje konflikta u svetu pregovorima, izjavili su juče u Jerevanu predsednici dve države Serž Sargsjan i Boris Tadić, prenose agencije.

– To je jedini put kojim možemo rešiti sve naše probleme. Ne postoji univerzalan način za rešavanje sukoba koji postoje u svetu, ali se mora tragati za rešenjima – rekao je Sargsjan posle susreta s Tadićem.

On je naveo da srpski i jermenski narod vezuje vekovno prijateljstvo i ocenio da su partnerski odnosi u oblasti ekonomije važan aspekt saradnje između Srbije i Jermenije. Tadić je kazao da izazovi koji danas pogađaju Srbiju i Jermeniju zahtevaju održiva rešenja za budućnost. Prema njegovim rečima, tokom razgovora konstatovano je da je nivo ekonomskih odnosa dve zemlje nizak i da postoji neograničen prostor za saradnju.

Tadić bi danas trebalo da razgovara sa jermenskim premijerom Tigranom Sargsjanom. Dvodnevnu posetu Jermeniji završiće susretom sa poglavarom Jermenske pravoslavne crkve Karekinom Drugim. U delegaciji predsednika Srbije su ministri spoljnih poslova i trgovine i usluga Vuk Jeremić i Slobodan Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari