Tadić u Nišu: Šumarac proevropski kandidat, siguran sam u odličan rezultat 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Socijaldemokratske stranke(SDS) Boris Tadić izjavio je danas u Nišu, u gradu gde je koalicija “Boris Tadić-Ajmo ljudi” započela predizbornu kampanju, da je siguran da će ova koalicija da napravi odličan rezultat na izborima.

On je kazao da ova koalicija ima kandidata za predsednika, ali to neće biti on, već Dragoslav Šumarac, redovni profesor Građevinskog fakulteta i član Evropske akademije nauka.

Imamo snage da u narednih neliko nedelja preokrenemo tok kampanje. Idemo snažno, svom energijom. Posvećeni smo pre svega svetu rada, radnika i promeni Zakona o radu koji su pretvorili Srbiju u zemlju jeftine radne snage i proizveli velike klasne razlike ljudi”, rekao je Tadić.

On je okupljenima u sali Niškog simfonijskog orkestra napomenuo da je Srbija jedna od zemalja sa najvišim koeficijentom „džini“ koji je najprecizniji i najjasniji indikator nejednakosti raspodele prihoda.

Drugi problem koji se direktno naslanja na ugroženost sveta rada je neravnonemeran razvoj naših krajeva i regija. Zato smo svom snagom za preces decentralizacije i za regionalizaciju. Opštinama treba predati visoke nadležnosti kao što je to bilo nekada, što bi obezbedilo da u svojim gradovima i mestima ostanu ljudi sa talentima”, ocenio je on.

Tadić je kazao da je potrebno da se ide u proces regionalizacije.

Ne može Srbija biti zemlja jedne autonomne pokrajine. Upravo kako mi pristupamo ovom procesu, sprečavamo bilo kakve fragmentacije i podele. Naprotiv učvršćujemo zemlju”, rekao je on.

Lider SDS-a je konstatovao da su za sve te promene potrebno da imamo i novi izborni zakon i mnogo direktniji izbor narodnih poslanika.

„Naši građani ne znaju za koga glasaju, glasaju za poslaničke liste pojednih stranaka i ne znaju ko će ih predstavljati u parlamentu“, poručio je Tadić.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari