Tamara Milenković Kerković: U Nišu je bilo nepravilnosti, ali izbori su bili mirni i regularni 1Osnovna škola Miroslav Antić u Nišu: Foto Z. Miladinović/Danas

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković ocenila je danas da su u Nišu predsednički i parlamentarni izbori protekli u miru i bili regularni, uprkos nekim nepravilnostima.

“Bilo je nepravilnosti, ali sam očekivala da ih bude više. Ipak, ovi izbori su protekli u miru i bili su regularni, a Gradska izborna komisija je dobro radila”, rekla je Milenković Kerković za Danas.

Ona je kazala da su primedbena tok glasanja koalicije Patriotski blok Dveri- POKS unete u zapisnike, ali da ona nije uputila GIK-u zvaniče prigovor ”pošto je GIK u hodu ispravljala greške na koje su ukazivali”.

Milenković Kerković kaže da su na dan izbora oko 13.30 časova članovi gradske organizacije tog pokreta i ona, a uz prisustvo policije, uspeli da spreče zloupotrebu mobilnih telefona na glasačkom mestu, nakon čega su povredu tajnosti glasanja prijavili posmatračkoj misiji OEBS i Crti.

Član biračkog odbora sa biračkog mesta Medijana 23 u Osnovnoj školi “Vožd Karađorđe” ih je više puta obavestio da su birači iza paravana putem mobilnih dobijali uputstva kako da glasaju, a na uključenom spikerfonu su se čuli razgovori sa nekim “iz stranke”, koji je proveravao da li su  glasali.

Ispred birališta bili su članovi SNS-a, a sin poslaničkog kandidata te stranke Dragana Đorđevića ju je “pred policijom vređao”.

Ona kaže da su, takođe, članovi biračkog odbora ispred Patriotskog bloka sprečili glasanje bez ličnih karti na glasačkom mestu broj 23 u gradskoj opštini Palilula.

Prema njenim rečima, “veliki broj birača” se žalio da nisu bili na biračkom spisku na biračkim mestima na kojima su do tada glasali.

Dodaje da je jedan od problema bio i što opozicione stranke i koalicije nisu imale članove u svim biračkim odborima, pa su “u mnogima od njih” članovi odbora ispred Patriotskog bloka bili jedini predstavnici opozicije.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari