Tamara Vučić u društvu Entisar El Sisi posetila novi administrativni grad Egipta 1Foto: Screenhsot Linkedin/Tamara Vučić

Na svom profilu na mreži Linkedin Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, objavila je da je završila posetu Egiptu, kao i da je provela dan u društvu Entisar El Sisi, supruge egipatskog predsednika.

Moj boravak u Egiptu završio se na najbolji mogući način – danom provedenim u društvu supruge predsednika Arapske Republike Egipat, Entisar El Sisi u Novom administrativnom gradu Egipta, napisala je u objavi Vučićeva supruga.

U sadržajnom razgovoru izrazile smo spremnost za dalje produbljivanje i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, sa akcentom na konkretne predloge saradnje u domenu kulture, sporta i omladine, dodaje Tamara Vučić.

Posebna je čast što sam imala priliku da među prvima posetim „Grad kulture i umetnosti“, posebno najveću operu u regionu Bliskog istoka, sa 3.500 sedišta, novi muzej i biblioteku, kao i Koptsku katedralu Hristovog rođenja, navodi Vučićeva supruga, dodajući da je otvaranje za javnost ovog kompleksa predviđeno za početak sledeće godine.

U napomeni, u objavi se dodaje da novi adminstrativni grad predstavlja projekat ekonomskog razvoja Egipta i sastavni je deo inicijative pod nazivom „Vizija Egipta 2030“, te da se sa izgradnjom Novog administrativnog grada se započelo 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari