Urednica portala Kossev uputila pismo francuskom ambasadoru, povodom izmeštanja spomen ploče palim srpskim vojnicima

Ostavite komentar


  1. I Makarona do kraja godine dolazi u Srbiju sav ushicen rece predsednik. Predsednice vodi gavkuci prijatelj nas Srba nije mozda je tvoj i tako ga docekuj.

  2. Kada sledeći put zarate Nemci i Francuzi mi Srbi treba da podržimo Nemce . Ipak su oni pošteniji od ovih sebičnih i licemernih Francuza .

  3. Potez , BLJAK, gospođi urednici svaka čast jer je realno napisano i sagledano.
    Kakvo prijateljstvo, samo interes!!!

  4. Poštovana Tatjana, lepo je imati orden jednog velikog svetskog naroda, ali kada zvanični predstavnik tog naroda gazi tvoj narod, onda je jedino ispravno iznestiti taj orden iz svog poseda u njegov posed… dakle, vratiti orden sa visokim stepenom gađenja. Ako postoji ikakva dilema, treba se zapitati šta bi bilo kada bi npr. spomenik zahvalnosti Francuskoj izmestili u Pinosavu (šta je problem, i to je Srbija),… šta bi taj gospodin rekao.

  5. Браво, Татјана! Свака част и хвала вам!

  6. Poštovana gospođo Lazarević, uz sve pohvale snažno napisanoj opomeni i kritici, bojim se da to dotični Francuz to neće shvatiti. Odavno oni nisu Francuzi iz 1914 g. Ovi današnji su niži, kovrdžaviji i tamniji. Nažalost.

  7. Невероватно. Потресно. Ко дира гробље? То је као срушити споменик. Не разумем ситуацију, признајем, чему се прави место померањем споменика?

  8. Da, reklo bi se da je ovako nešto ne zamislivo za jednu Francusku i jednu Nemačku. Na žalost današnjice, nevaspitan, nekulturan i varvarski čin dva naroda koji prednjače u Evropi. Ja lično bih vratio bilo kakvo ordenje sa njihove strane, jer su ukaljali žrtvu našeg naroda, žrtvu za opšte dobro od koje se nećemo nikada oporaviti. Tužno, bedno i jadno. To rade samo zli ljudi i neka im služi na čast. I ne moramo više biti prijatelji, ali moramo da živimo jedni pored drugih, na našu žalost.

  9. Još da postoji u ovoj državi i ministar inostranih poslova, pa da napiše nešto ovako…

  10. To je krivično delo, Povreda groba. Zašto Srbi stalno govore da su naši saveznici naši prijatelji, da nas vole i sl. Ovo je ravno diplomatskom incidentu. I otkud na Kosovu ambasador Francuske, šta on tamo radi? A šta mi u vezi toga radimo?

  11. Ministarstvo spoljnih poslova nista, ovaj sto se grli sa Makronom nista, opozicija nista……cisto konstatujem

  12. Изражавам Вам најдубље поштовање и дивљење за овај чин Вашег отпора дивљаштву НАТО окупатора !

  13. „Novac vrti gde burgija ne moze“ . Koliko godina Srbiji treba da shvati da su nas Francuzi u prvom svetskom ratu debelo iskoristili i prevarili, a to osto cine i sada. Kada nekome toliko godina verujes i ubedujes naciju da su na saveznic i kada ti vrate na ovakav nacin onda to boli, jer se osecas prevarenim i mi opet neke jade ocekujemo od njih neku pomoc i razumevanje, mislim da je prelila casa.

  14. Svaka cast Tatjana, dostojno prave srpkinje. A od francuza ja ne znam vise sta da ocekujem, koliko ponizenja je dovoljno? Prvo onaj gaf kad su predsednika Srbije stavili u zapecak a velikog saveznika iz I svetskog rata Tacija stavili na glavnu poziciju. Zaista, ni malo sramote ni stida, a ni osecaja kajanja jer im je vec jednom upucena poruka prekrivanjem spomenika na Kalemegdanu. Da li treba da to dozive opet? Izgleda da im je svejedno, da im je bitnije kako ce reagovati ovi dolje u Pristini.

  15. tatjana uvek sam te poštovao, posle ovog pisma sam tvoj večiti poštovalac. na najlepši način pokazala si najsramnije licemerje francuske diplomatije. setimo se samo gde je u parizu sedeo vučić a gde tači na proslavi godišnjice pobede (primirja) u Velikom ratu.

  16. Hvala Tatjani Lazarević što je ukazala na taj gnusni čin. Pa zar nas naši „prijatelji“ Francuzi toliko potcenjuju? Moj deda je bio ratnik solunac,ratnik u šumsdijskoj diviziji, izdržao golgotu Albanije,Krf,solunski front. Oslobodio Srbiju zajedno sa svojim saborcima. Bio odlikovan najvećim srpskim ordenima koje mu je lično Kralj uručio. Kao njegov direktni potomak zaplakao sam kada sam video da su Francuzi oskrnavili srpsko vojničko groblje zbog Albanaca.

  17. Svaka čast gospođo na tekstu!!!
    Ako smem da kažem svoje mišljenje, to je da bi veću stvar uradili kada bi vratili orden, koji predstavlja veliku čast, ali ga ovakav potez Francuskog ambasadora devalvira!
    Odjeknulo bi i u Francuskoj da je vraćen orden od predstavnice naroda, koji ne prihvata ovakvo poniženje.
    PS.Možda bi trebalo pokrenuti inicijativu da se spomenik zahvalnosti Francuskoj sa Kalemegdana premesti na periferiju Beograda.

  18. Svaka Vam čast, hrabra ženo.
    Primer ste patriotizma kakav je potreban pogubljenim Srbima na KiM.

  19. Da nam je više ovakve pameti, elokventnosti, ovako pametnih dama…
    Gde bi nam bio kraj…

  20. Dobar tekst,na zalost za taj gest ambasadora Francuske nismo culi nista od predsednika Vucica koji ima hrabrosti da se obracunava krajnje primitivno samo sa novinarima,sta cokcete, dok ima puzeci stav prema spremacicama,vrtlarima,soferima stranih ambasada.

  21. Џаба кречиш. Свака част на писму, али Француска је део колонијалне управе Србије, и нарочито, Косова.

  22. Hvala Vam Tatijana.Ovu ženu treba postaviti za ministra spoljnih poslova u vladi Srbije.

  23. Da vrate spomenik pod hitno gde je i bio i da se javno izvine putem medija i da ne kroje istoriju u korist ovih Šiptara.Kako ih nije sramota da se pravdaju.

  24. Puno Vam hvala Draga Tatjana Lazarevic na hrabrosti sto branite cast, ugled, istoriju i opstanak nase zemlje Srbije,jedna je istina-zna se to!

  25. Da bi se krenulo dalje na pomirenju srba i albanaca na Kosovu, za šta se Lazarević bori i za šta je dobila francuski orden, prištinske vlasti bi trebalo da osude postupak francuske i nemačke ambasade i da protiv njih podignu optužnicu za nedozvoljeni postupak na groblju, pa zar nisu izjavile da nisu bile obaveštene od strane ambasada, i da traže da se spomenik vrati ili će one to uraditi o trošku ambasada.

  26. Добар пример новинарства који би могли да следе колеге.

  27. Госпођо Лазаревић, племенито је са ваше стране што дајете наду и нисте одмах вратили орден.

  28. Gde nam je Vlada ,Predsednik ministar, Ej kuku nama država nam propada pored naših otvorenih očiju.

  29. Gde su litijasi, Zavetnici, Dveri? Gde je „srce Srbije“? Posle rudarskih kompanija nestacemo i mi.

  30. Razumem emociju, gospodjin stav i poruku koja je gospodinu Ambasadaru upucena. Ne razumem zasto javno, putem medija?

  31. Džaba toliko pisanije…ovo je samo realan sled događaja od poraza tzv vojske jugoslavije i policijskih i parapolicijskih snaga na KiM juna 1999.god pa sve do današnjeg dramosera vrhovnika njihovih sns-ovaca, koji su naslednici i potomci tih iz 1999.god i to oni najgori kako sami kažu sa dna kace.

  32. TATJANA LAZAREVIĆ. Kada vi izveštavate o situaciji na KiM to pažljivo čitam ili slušam i apsolutno Vam verujem,a često mi izaziva zebnju i zabrinutost. Hvala gospođo i na ovom obraćanju.

  33. Emotivno reagovanje Gospodje Lazarević je na mestu. Sve što je napisano je ispravno i istinito. Pismo upućeno gospodinu Ambasadoru, od strane nosioca Francuskog odlikovanja, tumačim kao pismo prijatelja prijateljskoj zemlji.
    Ali zašto Javno obraćanje? Sa kojim ciljem? Javnim obraćanjem se samo povećava netrpeljivost velikog broja građana koji su nezadovoljni Evropskom, Francuskom i naravno politikom EU. U koliko je cilj „preko potrebno razumevanje, komunikaciju, suživot i poverenje“, ovakvim javnim obraćanjem se taj cilj svakako ne postiže.
    Razumeo sam da je pismo upućeno Ambasadoru a ne Vladi Francuske koju gospodin predstavlja. Samim tim pretnja vraćanjem ordena nije suvisla jer nije upućena onome ko je orden dodelio. U koliko ja grešim, onda je ona preterana.

  34. Zbog takvih, koji ne bi da se zameraju, smo tu gde jesmo. Ovo pismo je još i blago napisano.

  35. Rečju, Francuzi su davno pljunuli na zajedničku borbu na solunskom frontu i uopšte u I svetskom ratu.
    Ne samo da stanovništvo pojma nema o našoj borbi i žrtvi nego i kompetentni, političari, se tako ponašaju.
    Čast pojedincima.
    Ovo je oduran primer našeg „prijateljstva“. Kao i odnos prema Kosmetu.

  36. Draga Tatjana, hvala Vam! Srbima je potrebno ozbiljno resetovanje, nadam se dace ga i biti u nekom narednom periodu, obzirom kakvi smo danas, nedostojni svojih predaka.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.