Tatjana Macura: Odluka da nastupim na listi SNS nije bila jednostavna 1Tatjana Macura Foto: Medija centar Beograd

Nekadašnja poslanica pokreta Dosta je bilo i članica udruženja „Mame su zakon“ Tatjana Macura izjavila je danas da odluka da na decembarskim izborima nastupi kao nezavisna kandidatkinja na  listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Srpske napredne stranke, nije doneta preko noći i da nije bila jednostavna.

Macura je na Fejsbuku napisala da ne sumnja da je njena odluka mnoge iznenadila, posebno jer već nekoliko godina nije formalno politički aktivna.

„Sa druge strane, one koji znaju za moj stav (a bome i iskustvo) da bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu koju neki očekuju, moja odluka da ne gubim vreme i energiju sigurno neće iznenaditi“, napisala je.

Dodala je da joj je važno da Srbija čini sve što je u njenoj moći da ostane mirna i stabilna, kao i da nastavi zvaničan put ka Evropskoj uniji.

„Razgovori koji su prethodili mojoj odluci uverili su me u to da će Srbija nastaviti zacrtan put, a da će se pitanja koja su po mom mišljenju važna postaviti visoko na agendi buduće skupštinske većine i Vlade Srbije“, navela je Macura.

Ocenila je da Srbija zaslužuje da se politička kultura promeni, a jaz između neistomišljenika smanji ili makar umiri i ne postane ekstremniji nego što jeste.

„Promena političke kulture polazi od pojedinca i, ma koliko to bilo teško da se prihvati, negovanje kulture dijaloga sa neistomišljenicima jeste dvosmerna ulica. Osećam obavezu da učinim sve što je u mojoj moći da se politička kultura menja“, kazala je Macura.

Tatjana Macura je na 22. mestu izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ za parlamentarne izbore koji će biti održani 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari